2009-10-13
去完楼上的佳宁娜开餐,有朋友话楼下有间新开的甜品店,不如落去试下。个场装修得好靓,好少有甜品店有咁大间,最紧要唔使背贴背,坐得舒服。女仔都是贪心,想试多d款又怕肥,叫咗几个一齐食,女侍应无嫌我哋吱吱喳喳,主动介绍,又拿碗和餐具俾我们自己分,抵赞!先来木糠豆腐布甸$19,上枱时个豆腐震震吓,好得意,食落好香豆腐味又够滑,几个女仔抢住食。男仔朋友叫了榴梿肠粉$33,食完一件又一件,劲话好食!连食四件,好夸张,我唔食榴梿,唔知有几好味。另外又叫了cake,Tirumisu cup $21,上枱大大杯都几抵食,偏好Tirumisu的我,真是食到有香浓有意大利芝士味又有酒香,唔系偷工减料混入好多cream个种货色。朋友叫了至爱的甘笋合桃蛋糕$35,讲真我咁大个人第一次食,食落口感好得意,甘笋和合桃,原来都几夹,合桃有少少咬口,如果多d合桃粒会更加好。仲有流心朱古力汤圆$20,朱古力味都几浓,又唔太甜,忍唔住食多两粒,今餐真是饱饱饱。

,好夸张,我唔食榴梿,唔知有几好味。

2009-10-12
  • 木糠豆腐布甸,Tirumisu cup,榴梿肠粉