2019-07-02 132 浏览
朋友升职话要请食饭,特地book左间楼上餐厅食餐好😋💕好sweet呢。餐厅在亚士厘道都几易揾呢!平日黎讲算多人呢,好彩朋友预先book了不然wall in要等位呢!我们order 了一个set dinner share 黎食再order左小食甜品🍮😋set dinner 跟了餐汤、沙律及饮品。🔸忌廉南瓜汤好浓既南瓜茸及香草味道,几creamy够滑,清清地,不错👍🏻🔸跟餐面包选择也很丰富呢😋🔸洋金菊花茶点了一客花客,估唔到原来是一壶来的,清润一下😋餐具几靓既,两个人可以share黎饮呢!🔸焗蓝芝士烟肉风琴马铃薯🥔好香既蓝芝士味道,店员一端出来蓝芝士香气巳噗鼻了👍🏻好香,加埋烟肉、香草及黑椒一起焗,薯皮香脆,够洒香口野味💕个人特别喜爱blue cheese😋🔸香煎红鲷鱼田园沙律伴青柠蜜糖油醋汁沙律菜几新鲜,红鲷鱼也很爽口,加埋个甜甜酸酸既汁,几fresh 几醒胃👍🏻🔸烤烧大啡菇、焗酿北海道带子、虎虾意大利饭伴龙虾汁卖相精美,啡菇焗得腍身几入味,龙虾汁黑椒柚子醋及香草味道,很野味!虎虾和带子都几大只亦爽口鲜甜,好味😋是几新鲜的组合来🍴不错呢👍🏻对女生来说,甜品当然有另一个胃🤣 我们order

🔸忌廉南瓜汤

🔸跟餐面包选择也很丰富呢😋

🔸洋金菊花茶

🔸焗蓝芝士烟肉风琴马铃薯🥔

🔸香煎红鲷鱼田园沙律伴青柠蜜糖油醋汁

🔸烤烧大啡菇、焗酿北海道带子、虎虾意大利饭伴龙虾汁

对女生来说,甜品当然有另一个胃🤣 我们order了两款signature 甜品🍮

🔸伯爵茶奶冻
卖相精致,厄like 一流!好浓既伯爵茶味同埋好滑,奶冻还带有阵阵玫瑰香味💕不会太甜😋

🔸朱古力香蕉金宝
卖相吸引,肉桂味几浓,木糠入面是满满的朱古力溶同香蕉好邪恶呢,一定要热腾腾吃😋😋

楼上餐厅🍴价钱不贵,整体食物质素高!二人食得饱饱加埋甜品二百蚊倒,值得再encore呢👍🏻

2019-06-27
  • 伯爵茶奶冻
  • 朱古力香蕉金宝
  • 香煎红鲷鱼田园沙律伴青柠蜜糖油醋汁
  • 烤烧大啡菇、焗酿北海道带子、虎虾意大利饭伴龙虾汁
  • 焗蓝芝士烟肉风琴马铃薯