是日有时间同妈咪出一出来尖沙咀嘅首饰店,去到iSquare附近,比我见到一间之前喺元朗食个十分之好食嘅雪花冰开嘅第二间分店,真系好开心可以响人来人往嘅尖沙咀见到佢呀!怪兽雪花。。。。是十个joanna 分量吧??记忆中元朗嘅分店食甜品为主,对上一次去食嘅一人签雪花冰美味得很!所以二话不说即刻同妈咪入去点餐!发现尖沙咀呢间分店更加有惊喜,呢间分店唔单止有佢出名嘅雪花冰,仲提供左几种韩式轻食!咸点品种都不小啊!刚好同妈咪都未食晚餐所以主力睇咗咸点先!点知惊你行过嚟同我讲原来而家做紧新张优惠,晚餐买一送一啊!有水冷面,辣酱冷面,炸酱面,卡邦尼年糕同埋鱼片辛辣面五种面食配上餐牌中嘅韩式小食任选一款,平时只系卖紧$88已经10分优惠,点知依家仲要系$88有两份啰!啱晒我同妈咪两个向来节俭嘅母女呀!喂返嚟40几蚊已经有一个晚餐?仲平过午市我点左嘅就系水冷面同埋卡邦年糕先讲下个年糕,年糕很多,配料也超多,烟肉磨菇洋葱等,配上奶味较重的卡邦尼酱汁,年糕烟韧质感刚好,水准之上的晚餐接住有这个水冷面更吸引,冰冻的汤汁,酸酸的清新口感,配上弹牙冷面,梨子条,青瓜条,鸡蛋,而最亮眼的是那三片看似普遍,绝不普通
怪兽雪花。。。。是十个joanna 分量吧??

我点左嘅就系水冷面同埋卡邦年糕
而最亮眼的是那三片看似普遍,绝不普通的烤腩肉!好好吃!妈妈一吃说不得了!只让我试一条。
饮品方面我们点了柚子果茶,即叫即做,味道香甜美味,清新舒适
我就选了很受欢迎的草莓mojito . 卖相很好,很多人知道我喜欢吃草,略嫌瓶口太少,草都吃不到!入口清甜美味!
小吃点了炸鱼饼丝,比薯条更值得点,吃不停口,就是加厚版的鳕鱼丝感觉,虽是跟餐,分量绝不少,大概是原价size 吧!上枱不油。罪恶感大减

配上沙拉酱和韩辣酱,惹味!
还有这个梦中的烧粟米,记得上次天冷到釜山,和男朋友去到一家甜点店门前,我嚷著吃雪花冰,但冰卖完,最后点了热辣辣的烧粟米,一人一件,冰火交融,十分幸福,那次是他唯一一次和我吃甜点!

这里的烧粟米很有釜山我吃的影子,一模一样,又咸又甜又带点辣,很美味!
丰富晚餐$218 破天荒的超值,不知做到何时的买一送一。快点捉紧特价龙的尾巴!吃个轻怡的韩晚餐!
  • 水冷面
  • 炸鱼饼条