2015-08-10 231 浏览
朋友跟我都是榴梿控,知道沛公出名榴梿千层班戟, 于是这天就来到铜锣湾店见识见识一下其实不单榴梿, 还有很多不同选择:但作为榴梿怪, 一场来到不吃榴梿item完全是对不起榴梿之神吧~(喂)主角:真系一层层架:闻都觉得好香食落口好creamy, 好有榴梿味, 原来猫山王带有少少咸味, 做成千层班戟后, 意外地令呢个本来很多cream 的甜品一点都不漏!整个口感好滑,而且松软, 如果唔系我忍手, 我估我一个人应该可以食到3件!这个set 更可以一次过食榴梿焦糖炖蛋:真系好好好好好好好好好食, 有榴梿味之余仲有蛋香,面头小小脆,估唔到榴梿同焦糖味好夹, 加埋个蛋香成件事真系超正!可能珠玉在前, 榴梿糯米滋也很香, 就是没什么惊喜但呢个set 真系满足好多榴梿怪既愿望就此, 多谢收看(鞠躬)
其实不单榴梿, 还有很多不同选择:
主角:
真系一层层架:
闻都觉得好香
这个set 更可以一次过食
榴梿焦糖炖蛋:
可能珠玉在前, 榴梿糯米滋也很香, 就是没什么惊喜
但呢个set 真系满足好多榴梿怪既愿望
就此, 多谢收看(鞠躬)
2015-08-05
$100 (宵夜)