2006-07-28 5 浏览
睇开openrice 知道这间面店未搬前好出名,于是特登同女朋友去试下。由于我们的对食的喜好和口味越来越似的关系,为免争食(虽然都系无得争的),我们破天荒地一齐叫了2个什么紫菜三/四宝,我叫河粉底,女朋友叫了粗面底。紫菜是无沙的,至于这里据闻最出色o既鱼蛋和鱼片,女朋友觉得鱼片ok,厚得来几好质感,但鱼旦就唔弹,墨丸就唔错;我反而觉得个鱼旦和其他肉丸都ok,而个劲辣辣椒油就真系- 怕辣都值得试! 女朋友个粗面好掂,我建议佢食我个河粉,河粉虽然都系普通货色,汤底清,不过觉得落了味精。服务唔得,得几台客都可以咁慢service,好似生意唔忧做咁,讲真,今时今日,$2x 碗面算几贵的了,重点系质素麻麻而service 又唔好,暂时来说,无什么吸引我地再去食多次lor !