2014-07-18
小妹早前生日行过映月楼,见到一围全包都唔需要$2000家人立即定左一张枱黎试试一到左,眼见四周既枱都系点尼个连大陆客行完街街,都上黎食环境靓,对住海景唔洗讲服务就一般般,七八枱只有两三位姨姨service照顾唔到每个人,连骨碟都冇换食物方面都唔错首先,芝士上汤焗龙虾(伊面底)芝士味好浓,龙虾肉都几新鲜同出面街酒楼差唔多云耳胜瓜炒鱼崧卖相几好,好少少瓜果又几refreshing鱼崧厚厚一片,有口感金衣花姿球一围围好少见到炸虾丸,个虾丸都几弹牙,但冇咩虾味啰!但虾丸上面既"脆脆"好硬,入口时候容易整损口腔锦绣冬瓜盅 或 海皇冬茸羹我地就拣左冬瓜盅,都几足料既有超多莲子同虾但真系食唔出味精瑶柱杞子泡菜苗一放上枱,全家都吓亲堆菜有少少似杂草,同街边既草一样嫩咬落口真系有少少草青味全家都唔太接受到另类既食菜体会鲍螺腐卷伴翡翠鲍螺同生菜冇咩好讲,个腐皮卷又唔错,似潮州菜既米粿肉粿用腐皮包肉,外脆内软都几特别同惊喜清蒸花尾趸成晚光系条鱼已经赢唒出面小妹我对酒席中既蒸鱼系最concern鱼的quality有时候真系太能分得出因为出面酒楼次次都唔新鲜,食到麻木左有d 更加唔熟,番蒸再拎出黎望见条over
家人立即定左一张枱黎试试
一到左,眼见四周既枱都系点尼个
连大陆客行完街街,都上黎食
环境靓,对住海景唔洗讲
服务就一般般,七八枱只有两三位姨姨service
照顾唔到每个人,连骨碟都冇换 食物方面都唔错
首先,芝士上汤焗龙虾(伊面底) 芝士味好浓,龙虾肉都几新鲜
同出面街酒楼差唔多
云耳胜瓜炒鱼崧 卖相几好,好少少瓜果又几refreshing
鱼崧厚厚一片,有口感
金衣花姿球 一围围好少见到炸虾丸,个虾丸都几弹牙,但冇咩虾味啰!
但虾丸上面既"脆脆"好硬,入口时候容易整损口腔
锦绣冬瓜盅 或 海皇冬茸羹 我地就拣左冬瓜盅,都几足料既
有超多莲子同虾
但真系食唔出味精
瑶柱杞子泡菜苗 一放上枱,全家都吓亲
堆菜有少少似杂草,同街边既草一样嫩
咬落口真系有少少草青味
全家都唔太接受到
另类既食菜体会
鲍螺腐卷伴翡翠 鲍螺同生菜冇咩好讲,个腐皮卷又唔错,似潮州菜既米粿肉粿
用腐皮包肉,外脆内软
都几特别同惊喜
清蒸花尾趸 成晚光系条鱼已经赢唒出面
小妹我对酒席中既蒸鱼系最concern
鱼的quality有时候真系太能分得出
因为出面酒楼次次都唔新鲜,食到麻木左
有d 更加唔熟,番蒸再拎出黎
望见条overcook既鱼,未食都知hai,人都颓埋
映月楼条鱼肉质完全唔"梅",爽爽地口
有鱼鲜味,蒸到刚刚好,成围酒最赞系条鱼
草菇酱油鸡 豉油鸡度度都差唔多,味道不过不失
鸡下面既豉油菇就最惊喜,吸哂鸡汁,超香超爽
鱼形芒果布甸 又几有型既,偏甜,好睇唔好食
overall, 普通酒楼价钱,五星级service,惊喜菜式,特别系蒸鱼,豉油菇中都睇得出佢地既用心
我家一行十人,三老七成年人,一围要包三大盒菜
邻枱自由行旅客一行十一人,七大四小,半围都够食
可见份量都足够
无酒家庭仲可以将酒转做果汁,方便你地
星期一至五
$2,280 (十二位用) $1,148 (六位用)
星期六、日及公众假期
$2,680 (十二位用) $1,348 (六位用)
用狮子银行信用卡仲有85折
星期一至五食一围最平埋单只需 $193x