2009-10-18
原先book左附近既海港食大闸蟹, 由8.30pm等到9pm仲未有位, 讲紧系订左位架㖞火都黎埋, 所以去左联合既好彩, 呢d时候, 点都有位喇, 地方又大好多虽然呢度无大闸蟹, 但都有其他全包宴既套餐, 我地7个人点左8人餐, 都食得哂, 劲龙虾片皮鸭餐:上汤开边龙虾 (四只伊面底) :唔错, 不过d伊面唔太够味, 但龙虾都算大只京式片皮大鸭: 可能我地太夜去喇, 无哂, 改为一只脆皮烧鸡(几好味, d皮几脆)玉环瑶柱甫: 瑶柱都几大粒芹香畔水凤片贵花蚌: 凤片即系莲藕片, 切得几薄好爽, 贵花蚌都好爽清蒸海星班: 有2条既, 肉质够滑, 新鲜荔茸香酥带子: 食完一个都几饱, 不过片带子都几细几薄生滚火鸭粥: 无鸭...所以无呢个粥, 改为白粥, 真系好清肠胃, 有少少瑶柱, 系成窝入面有几丝, 但煲得几绵红酒: 我地一开始话要西瓜汁, 所以就无红酒喇, 不过d西瓜汁好似糖水沟咁, 麻麻地果盆: 西瓜, 哈蜜瓜同菠萝, 我太饱无食到可能我地夜左少少, 第一度菜系脆皮烧鸡, 之后等左好耐都未有黎, 可能以为我地食完鸡系最果度菜, 要吹先到, 唔知系咪全包宴既问题, 叫佢送糖水都唔肯,
龙虾片皮鸭餐:
玉环瑶柱甫: 瑶柱都几大粒
清蒸海星班: 有2条既, 肉质够滑, 新鲜
荔茸香酥带子: 食完一个都几饱, 不过片带子都几细几薄
果盆: 西瓜, 哈蜜瓜同菠萝, 我太饱无食到
可能我地夜左少少, 第一度菜系脆皮烧鸡, 之后等左好耐都未有黎, 可能以为我地食完鸡系最果度菜, 要吹先到, 唔知系咪全包宴既问题, 叫佢送糖水都唔肯, 非常坚持
我觉得侍应既服务好一般, 问佢先答, 无火鸭粥又唔出声, 自动改左个白粥又唔通知, 不过食物水准都ok既