2020-09-23 8276 浏览
早系一个月前已经bk 定生日lunch 黎依度食仲可以预早request 甜品写happy birthday 或者预定佢地既生日蛋糕(~$300)我地准时12点半到达出面大部份都系bar 台,侍应带我地行到最入先见到dinning table 位,对住平台景比较开扬我地两人都拣左汤+主食+甜品set侍应仲劲好服务会将menu 上item逐个介绍,真系值得一赞~~上菜前会问你饮咩,我地叫左still water 盛惠$90, 我有fd 会叫可乐约$40 连牛油都整得好靓,仲有佢地自己既调味跟住就上经典既面包篮啦~我地每人食左2-3 件 就准备留肚食正餐侍应会主动打包架~个人钟意食烟肉,牛角,核桃包三种反而法包类就普通左d上小食啦,系送既右面系蟹肉底,青瓜酱系中间,面头系辣蕃茄,成个层次都好出,而且好清新,酸辣加d 鲜蟹肉味,真系令人好开胃左面就系tartar 反而普通左d, 但味道都系唔错,只系同右面比逊色少少牛肝菌汤好香菌味,可惜太咸,我饮左一半已经顶唔顺了龙虾汤需要加钱上碟后先倒d 汤底落去,好香龙虾味,但唔系太浓好滞个阵,反而系带种鲜味, 上面既龙虾肉好滑身弹牙,仲连埋少少虾膏,成
早系一个月前已经bk 定生日lunch 黎依度食

我地准时12点半到达

我地两人都拣左汤+主食+甜品set

牛油

连牛油都整得好靓,仲有佢地自己既调味

面包篮

跟住就上经典既面包篮啦~

我地每人食左2-3 件 就准备留肚食正餐
侍应会主动打包架~

个人钟意食烟肉,牛角,核桃包三种

反而法包类就普通左d

餐前小食

上小食啦,系送既

牛肝菌汤

牛肝菌汤好香菌味,可惜太咸,我饮左一半已经顶唔顺了

龙虾汤
龙虾汤需要加钱

上碟后先倒d 汤底落去,好香龙虾味,但唔系太浓好滞个阵,反而系带种鲜味, 上面既龙虾肉好滑身弹牙,仲连埋少少虾膏,成餐饭最好食就依个!!

加钱都绝对值~~

龙虾意粉

依度主食 signature 系龙虾意粉, 因为岩岩既龙虾汤太高分,所以对于依个都有好高期待值

龙虾肉份量系几多下,而且都系大大件,但口感反而无岩岩汤既弹牙,偏韧左少少少少甘多

个汁系龙虾泡,无岩岩汤既甘鲜,而且意粉偏硬身少少,个人无甘喜爱

慢煮鸭

慢煮鸭胸应该系拼埋鸭肝,系好嫩,本身唔食内脏既我都食得落

绝对唔滞唔腥唔苏,但两种口感好夹,做成一个卷型摆盘都好有心思~

仲配埋好滑好creamy 既薯蓉,但味道重牛油左d, 薯味唔太够

薯蓉

最后终于上甜品啦,我地叫左佢推介既椰子同朱古力cake

椰子蛋糕

椰子cake 造型感好靓,外皮做到好似椰子皮甘,而且椰子味够fresh, 口感又滑,配埋热情果汁真系几夹

朱古力蛋糕

我既朱古力cake 似系成旧黑朱古力拎克溶完再造型甘,因为真系超浓!! 好似食紧一旧好浓既黑朱古力

如果唔太好朱古力既话,真系唔好叫依个,因为食完系超滞

生日佢会送张即影即有架~

最后会上埋咖啡菜同埋少少饭后小甜点

咖啡味够,单饮会觉得佢有少少带nuts 味,会有d 寡,一定要加埋佢个奶!!就发现层次提升左~~加分!!

d 小甜点类除左莓系正常,其他都比较甜同滞,以佢地作结尾真系即刻扣番d 分

但整体不论服务环境食物都系符合价钱~ 有咩庆祝都会番黎食呀
2020-09-16