2025-01-25
完全唔想介绍呢间餐厅😳因为太有惊喜啦!!食完一次已经想回访🛎️中意食西班牙菜嘅你不能错过🇪🇸今年趁男朋友生日,废尽心思揾餐厅(想找少打手+小店)早咗两星期预约,食完之后觉得超越咗 Pica Pica 🙌🏻🙌🏻 Pica Pica都系好值得一试㗎~~ 连港大&科大西班牙籍教授都推荐😎我仲特登 Request 要坐 chef table 就系为咗睇佢哋煮嘢食👨🏻🍳◞当初私心想试下佢哋嘅sourdough 而去🍞个包比较普通但蟹味噌酱咸咸香香食到停唔到口◞千层薯仔Beef tartare 富有层次感🥔绝对可以 Encore!◞完全无谂过 Iberico Collar 可以令我哋到而家都仲念念不忘🤣慢煮后肉质软嫩,搭配一旁粟米蓉超正🌽◞Duck Rice嘅香味系由Chef 煮紧已经扑鼻而来~鹅肝香味同埋鸭饭完美配合仲有酸甜嘅梅子酱平衡油腻◞甜品画碟好靓好有质感 🍎Apple Crème brûlée 系香港人对甜品嘅最高评价 :唔系太甜Okay㖞!◞庆祝生日会送即影即有📸无谂过唔系普通白色即影即有而系黑色菲林个款 仲有个卡仔送OMG (超有诚意🥰)◞嗌咗5道菜埋单人均350 行causal f
因为太有惊喜啦!!食完一次已经想回访🛎️
中意食西班牙菜嘅你不能错过🇪🇸
今年趁男朋友生日,废尽心思揾餐厅
(想找少打手+小店)
Pica Pica都系好值得一试㗎~~
连港大&科大西班牙籍教授都推荐😎
当初私心想试下佢哋嘅sourdough 而去🍞
个包比较普通但蟹味噌酱咸咸香香食到停唔到口
sourdough
sourdough
千层薯仔Beef tartare 富有层次感🥔
绝对可以 Encore!
Beef tartare
慢煮后肉质软嫩,搭配一旁粟米蓉超正🌽
Iberico Collar
Iberico Collar
◞
Duck Rice嘅香味系由Chef 煮紧已经扑鼻而来~
鹅肝香味同埋鸭饭完美配合
仲有酸甜嘅梅子酱平衡油腻
甜品画碟好靓好有质感 🍎
系香港人对甜品嘅最高评价 :
唔系太甜Okay㖞!
庆祝生日会送即影即有📸
嗌咗5道菜埋单人均350
行causal fine 路线呢间价钱好唔错👌🏻
餐厅每隔一段时间就会转Menu
唔知你又会唔会想试呢?
◞
Btw 会播生日歌庆祝但唔算系大肆唱个种ks no one cares 但太尴尬所以系佢播嘅前1秒立令佢Stop咗佢😂😂😂
𖥸 what we ordered:
🜸 SMALLER
⸝ SOURDOUGH | 56
smoked kani miso butter
⸝ BEEF TARTARE | 86
potato pavé, anchovy dressing, seaweed
🜸 BIGGER
⸝ IBERICO COLLAR | 198
corn, pickles, butter sauce
⸝ DUCK RICE | 268
sofrito, foie gras, plum (30 minutes waiting time)
🜸 SWEETS
⸝ APPLE CRÈME BRÛLÉE | 78
osmanthus custard, granola, tea ice cream