2019-12-21
朋友前好努力open rice边到适合庆生,最后选择咗呢间西餐厅,订埋位。6:30到都有位,店面几大,仲有上层。去到7点几就慢慢full。呢间餐厅不限时,好适合慢活,一边食一边吹水,帮助消化。 朋友同我点咗两个dinner set share。 Set dinner包括面包条、餐汤、主菜同饮品。Like and share fb/ post 仲送黑松露薯条。我地有谂过二人餐,但太多喇,而且会冇咗个生日蛋糕。Set dinner点咗肉酱千层面同西班牙海鲜饭。千层面好饱,有五层,上面仲有薯蓉,当然唔少得芝士。完全做到拉丝效果,蕃茄汁中和一下腻。少少遗憾系如果焗脆口d会更好。我地两个都钟意西班牙饭多d。饭嘅感觉似risotto ,胡椒味好出,海鲜亦有鲜味。不得不提送嘅黑松露薯条,实属惊喜之作。薯条食落唔油。脆卜卜配埋浓浓嘅黑松露真系一口接一口。就算食咗阵都好脆。脆得黎入面唔会空心,粗薯条完胜。 饮品叫咗Rose latte,要加$14。咖啡本身好,糖浆淡淡玫瑰味,甜到刚刚好。饮品都水准之作。生日蛋糕系一小件Tiramisu cake,再大件d都食唔晒,因为都已经好饱。碟上仲写咗Happy B
生日蛋糕系一小件Tiramisu cake,再大件d都食唔晒,因为都已经好饱。碟上仲写咗Happy Birthday,好开心。Tiramisu 食到少少酒心,唔会死甜。蛋糕如果再滑d会更好。
Rose latte& Caramel chocolate
西班牙海鲜饭