2022-07-03 988 浏览
🚩海景轩今日同朋友嚟酒店staycation,平时西餐就食得多,今次就试下中菜〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈百花炸酿蟹钳每人一只拳头咁大嘅蟹钳🤤蟹钳出面包实左厚厚一层嘅虾滑,香口弹牙~搭配埋佢地咁甜酸酱消除左炸野嘅油腻味🌈芦荟珍菌竹笙汤芦荟煲汤真系第一次饮,入口好有胶质,feel到饮完应该会靓女左🤤超级足料,全部都食得落口,啲菇都帮你去晒根部,好细心🫶🏻最中意食竹笙吸满晒汤汁🌈蚝皇花胶鲍鱼鲍鱼好软,一定唔系罐头鲍🥹同埋食埋花胶,好补,仲要唔系少分量咖!鲍鱼都有两粒🫶🏻花胶成条黎😍又系吸哂啲汁,成条花胶好入味der🌈烧汁煎封银鳕鱼香煎银鳕鱼真系可以列为我最喜爱菜式之一,鱼嘅油脂好丰富,而且用油香煎过,面头微微焦脆,啲细骨都可以食埋!份量都好多有三大旧🌈头抽和牛炒饭炒饭唔够镬气,而且用嘅系牛肉碎,牛肉粒都唔系🫠但好在炒得都算粒粒分明,够晒味~🌈蛋白杏仁露唔会好甜嘅杏仁露,磨得好滑唔会觉得喉咙唔舒服,仲食到粒粒嘅蛋白~
🚩海景轩
🌈百花炸酿蟹钳