2013-11-25
生日就豪(蚝)一次 (长期减肥作战的我都唔理得咁多)BOOK左7 PM两位, 食到10 PM我地两个人登都未坐暖就出左去拎野食蚝有美国, 爱尔兰, 法国, 澳洲每人每次只可以拎3只 , 新鲜即开我选择左法国 海水味唔重 , 少少咸 , 好鲜甜~~~长脚蟹: 鲜甜 , 系要自己拆就比较辛苦虾: 爽口弹牙青口: 肉厚鲜甜螺: 肉比较硬 , 都算鲜甜前菜沙律系任叫的生菜新鲜爽口 , 蟹肉云吞就唔系好食得出蟹肉好好味AR~~~唔洗自己拆得咁辛苦就啖啖肉配黑醋汁, 好鲜甜好香浓的芝士 , 蟹肉依然鲜甜烧汁好浓 , 不过肉质好干 , 重"鞋"过煲汤D猪肉大爱即炸的粗薯条 (因为怕太饱, 食左几条就放弃)南瓜好甜甜品系好多款式, 不过只有拿破仑系好味菠萝我食左好多 (搞到我食唔落其他野)只有焦糖炖蛋好味 (不过味道都系偏甜)自制左一个生日窝夫比自己~~~配上Haagen-Dazs既士多啤梨雪糕~~~~过左我一个好完美的生日
BOOK左7 PM两位, 食到10 PM 我地两个人登都未坐暖就出左去拎野食 蚝有美国, 爱尔兰, 法国, 澳洲
每人每次只可以拎3只 , 新鲜即开
我选择左法国 海水味唔重 , 少少咸 , 好鲜甜~~~ 长脚蟹: 鲜甜 , 系要自己拆就比较辛苦
虾: 爽口弹牙
青口: 肉厚鲜甜
螺: 肉比较硬 , 都算鲜甜 前菜沙律系任叫的
生菜新鲜爽口 , 蟹肉云吞就唔系好食得出蟹肉 好好味AR~~~唔洗自己拆得咁辛苦就啖啖肉 配黑醋汁, 好鲜甜 好香浓的芝士 , 蟹肉依然鲜甜 烧汁好浓 , 不过肉质好干 , 重"鞋"过煲汤D猪肉 大爱即炸的粗薯条 (因为怕太饱, 食左几条就放弃)
南瓜好甜 甜品系好多款式, 不过只有拿破仑系好味 菠萝我食左好多 (搞到我食唔落其他野)
只有焦糖炖蛋好味 (不过味道都系偏甜) 自制左一个生日窝夫比自己~~~
配上Haagen-Dazs既士多啤梨雪糕~~~~
过左我一个好完美的生日