2015-12-06
餐厅门口唔明显,因为地下有个楼下间酒楼o既阿姐o系度得两层所以行楼梯算喇上到去门口冇人,自己行入去是但揾个侍应,好快就有位坐室内好光猛,但感觉快餐区同饮茶区分隔得唔够明显侍应问我饮咩茶,口快答佢要香片,佢话呢度冇香片,得玄米或者麦茶um...呢度食中餐,我expect中茶都好正常丫?点知你会俾日本茶咁有趣?咁咪拣左玄米,但淡到不行睇左好耐,佢个精选menu真系只不过将主餐牌入面o既野抽出黎,冇特别平到今晚系同屋企人黎预祝我生日,阿爸饿鬼上身咁不停话叫咁少唔够最后叫左一汤一饭四𩠌先(男友仲叫我唔好勉强拣真斋,因为呢度太多假斋,即系腐竹/面筋扮肉)侍应会帮我地分好,咁大煲分到10碗有d素翅,我觉得个汤肉南瓜底但又饮唔到南瓜味粉皮太多,其他料相对地显得少最满意o既一个𩠌,美中不足系份量唔够多,竹笙太少,而且偏咸罗汉出唔哂黎o既一个罗汉斋原本想要红苋菜,但卖哂(定系其实唔o岩季节?)侍应埋黎通知o个时话可以拣豆苗,好在我记得豆苗系贵一个double,如果唔系就俾佢误导左唯有要左白菜仔.姜味十足,所以会有d辣,好似我咁钟意食姜就一定唔可以错过确实菜名我已经忘记,又芋头又鸭咁口感几有趣,芋头o个边
得两层所以行楼梯算喇
上到去门口冇人,自己行入去是但揾个侍应,好快就有位坐
室内好光猛,但感觉快餐区同饮茶区分隔得唔够明显
咁咪拣左玄米,但淡到不行
今晚系同屋企人黎预祝我生日,阿爸饿鬼上身咁不停话叫咁少唔够
鸡丝翅
有d素翅,我觉得个汤肉南瓜底但又饮唔到南瓜味
鸡丝粉皮
竹笙罗汉斋
罗汉出唔哂黎o既一个罗汉斋
姜茸炒白菜仔
素鸭
口感几有趣,芋头o个边软软地,扮鸭o个边就有少少脆
巴提雅炒饭
普通到不得之了o既炒饭
清左以上之后好似仲有肚可以食少少甜品,于是...
大良炒鲜奶
冇奶味,净系得个咸字
黄金糕
埋单见到总数都唔觉得贵,但知道茶钱一位要$10,就觉得有冇搅错,d茶淡到咁,好意思收$10位
加上好多野都扮肉,因为我觉得食斋系唔应该咁食,所以我唔会再黎了