2017-03-06 2943 浏览
生日正日,冇请假照旧返工中午约左人试下呢间西式 x 日式嘅餐厅见都开左一排,虽然喺永乐街但冇人派单张,加上门面较细同昏暗环境好可能行过都冇留意到餐厅唔算多枱,冇book位,但好彩有位坐唔使等位入正题餐牌价钱睇图,其实老实讲,感觉上系贵贵地嘅,饮品都要另外加钱,如果送埋就好一点先黎个自家制面包同appetizerappetizer做得好精致Waitress都好细心讲番面包可以蘸意大利醋油,又或者蘸pasta嘅sauce (但见个pasta未黎,所以拣番醋油)然后到2款pasta第1款系tagilatelle pasta with Japanese meat sauce,即系扁身阔条面,牛肉碎同有少量芝士喺上面第2款系spaghetti pasta,其实系蕃茄为主值得一赞嘅系,2款pasta都al dente,咁先系真正嘅意大利粉(个人观感,可能有人唔太钟意pasta比较硬身另外再加左个signature dessert食落几有香槟酒味道,甜度亦刚好,几特别更值得一赞嘅,系waiter, waitress嘅服务态度,非常非常有礼 !佢亦会问下你对食物嘅意见原来听番个厨师系日本人,喺意大利学
生日正日,冇请假照旧返工
中午约左人试下呢间西式 x 日式嘅餐厅
见都开左一排,虽然喺永乐街
但冇人派单张,加上门面较细同昏暗环境
好可能行过都冇留意到
餐厅唔算多枱,冇book位,但好彩有位坐唔使等位

入正题

先黎个自家制面包同appetizer
appetizer做得好精致
然后到2款pasta
第2款系spaghetti pasta,其实系蕃茄为主
值得一赞嘅系,2款pasta都al dente,
咁先系真正嘅意大利粉
(个人观感,可能有人唔太钟意pasta比较硬身

另外再加左个signature dessert
食落几有香槟酒味道,甜度亦刚好,几特别

佢亦会问下你对食物嘅意见
原来听番个厨师系日本人,喺意大利学厨10年有多