2019-05-27 44 浏览
今日放工约左朋友去中环食晚餐庆祝生日佢带我去左一间好sharp,好有风格既餐厅。出面系self-service既枱,凉凉地如舒服!但惊落雨都入左dinning room都食,下次要系出面嗌杯酒慢慢倾计!入面环境灯光好有情调,适合同男朋友入黎慢慢食!座位都好宽好舒服,一睇就知高级餐厅。侍应大部份都系只识英文,都好friendly,好彩我地英文都唔差一坐低等我地整顿好就介绍饮品比我地,佢话呢到既juice都系fresh榨的,signature drinks系gin & juice,本身唔好gin既我,见staff好真诚咁推介就嗌左两杯黎试!1 . gin&juice呢杯系carrot沟gin既野饮,饮落有gin甘甘地既酒味,但系好fresh唔会好似平时咁“近“!平时都无试过carrot汁,以为会好奇怪但系好清新,唔会有草青味,耐左等d冰溶咁d仲好味!(不过唔好饮咁快,头几啖饮得快好似开始有d醉意哈哈)2. Hummus, vege & egg豆泥好绵滑,配上腌左,酸酸甜甜既carrot,芦荀,青瓜等等,完全唔会腻同埋只蛋都煮得好好!有日式拉面上面蛋既味道。3. Scallop & Sazp
今日放工约左朋友去中环食晚餐庆祝生日
佢带我去左一间好sharp,好有风格既餐厅。

出面系self-service既枱,凉凉地如舒服!

一坐低等我地整顿好就介绍饮品比我地,
佢话呢到既juice都系fresh榨的,
signature drinks系gin & juice,

1 . gin&juice

呢杯系carrot沟gin既野饮,
(不过唔好饮咁快,头几啖饮得快好似开始有d醉意哈哈)

2. Hummus, vege & egg

同埋只蛋都煮得好好!有日式拉面上面蛋既味道。

3. Scallop & Sazpacho

超喜欢呢个冻汤!本身好爱带子,但好少饮冻汤。
冻汤系少少酸甜既青瓜汤,带子面头煎得好脆,
内面熟度岩岩好,唔会overcooked,煎得超靓!
我觉得好好味!!成旧带子都大粒!

4. Sallchipapas

呢个菜睇名完全唔知系咩!上网serach先知系外国好出名,但外国都系肠仔+薯仔分开摆埋一齐就算。
呢到呢唔系用薯仔,系用好似薯仔既celeriac,炸成一旧砖,而出面铺左肠仔整成既肉酱,配上酸酸甜甜既汁!
外面好脆,里面仲见到一丝丝既celeriac!好味!
份量都好多差d食唔晒,几个朋友黎share更好!

5.Both Ribs

牛同猪既肋骨
一黎到见到个份量吓亲真系好大!
牛有一大旧完整既骨,猪既份量都唔少!
食落去唔会好干都仲有肉汁,
点下bbq酱食,劲饱都忍唔住继续塞.....
蕃薯条都系我既挚爱,所以最后都清晒!!

6. Celebration Donut Sundae

大爱呢个甜品!本身都好钟意睇donut系donut专家,
呢到既donut又系松软但又有嚼口既donut
捞埋唔过甜既cream同雪糕我觉得超好味!

本身太饱有谂住唔食 但系真系无后悔!
女人是有2个胃的!!

总结呢到环境好舒服,播既都系西式老歌,我男朋友好钟意
d staff每道菜都会讲解系d乜,都会问我地意见睇下我地满唔满意,会同厨师讲返~真系好nice,仲用几正既广东话叫我地“靓女““靓仔“,
话会记得我地,下次再见!哈哈好nice好搞笑!

下次经过中环都会再想黎试其他野!
2019-05-21
庆祝纪念