2021-06-01
好朋友移民前一齊嚟到SOHO呢間環境舒悉嘅餐廳happy hour,靜靜地傾吓偈食餐飯,往事重溫一番。Happy hour做緊promotion,我地每人先叫左杯prosecco~ 再嚟caesar salad加配smoked salmon。特別係salad 本身跟白銀魚柳,酸酸地,加新鮮爽口baby lettuce 同大大片parmesan cheese,做頭盤好醒胃。仲有happy hour必叫Nachos,炸粟米片沾滿紅青椒醬、加芝士同腰豆!Mains叫左雞肉漢堡加薯條,burger唔算太大但幾厚身,牛油果泥加雞柳一D都唔膩,抵銷左少少食薯條嘅罪惡感。 Tagliatelle & Clams嘅蜆擺盤擺得好優美,扁意粉硬度適中,睇得又食得!希望好朋友好好記住我地一齊共度嘅歡樂時光,在新地方事事順利,迎接new chapter in life~