2022-02-11
2075 浏览
疫情下既生日真系无咩可以做,所以唯有揾间靓靓地既餐厅食返餐好既。之前食过匿间酒店自助餐觉得都唔差,加上会员有七折,所以一早book定位。仲一早同餐厅讲系庆祝生日,查询有无生日蛋糕或者甜品可以加名。佢地可以加50蚊写祝福语,但就唔会安排蛋糕。如果唔加钱就会有个生日纸牌放上甜品度。之前上open rice睇见佢系有自助餐𠮶D蛋糕仔上加生日纸牌,咁都ok。到当日食完成餐,到上埋甜品,甜品又无𠮶个生日快乐既纸牌,所以就问下生日安排𠮶个甜品系咪已经餐𥚃面包咗𠮶个,只系唔记得落纸牌。之后佢帮我查吓就再上返多个甜品加返𠮶纸牌落去。其实唔系贪佢个甜品,系想生日影下相,点知安排有点失望。之前听电话𠮶位话帮我mark底,但原来mark咗都唔睇既。而且当日跟餐𠮶甜品系有雪糕同生果拣,我地就拣咗雪糕。点知佢补返𠮶生日甜品又比几球雪糕我,如果佢有留意我话系生日,咁其实就可以分开一份雪糕,一份生果。其实安排一个自助餐𠮶种细细件蛋糕都唔系好难既事,但酒店就无咁既安排,所以有D失望。讲真佢其他食物不过不失,又唔系差但又唔系好特别咁。叫咗两个铁板烧,一个定食,其中有D食物无影相。
之后佢帮我查吓就再上返多个甜品加返𠮶纸牌落去。