2012-12-12 36 浏览
生日饭停不了,行完tst买圣诞礼物,行过rice paper就搏一搏睇下有冇位系咁既,其实登记左都等左20分钟,不过,门口的个位同事实在太好喇,佢见我大肚,就话静鸡鸡俾我先(虽然督佢出唻好似唔好咁好,不过坚系感激的)呢间野唔系第一次食架喇,次次都觉得好食同满意既,今餐食左软壳蟹米纸卷 - 好好味呀,hahaha,因为我实在太中意食软壳蟹喇,炸得好适中,唔会㶶又唔会硬,最怕食炸到硬哂个d,咀都俾佢整损呀,呢个个米纸卷,更加系正啦,正中架ma!!咖哩牛腩+蒜蓉饱 - 咖哩唔辣,牛腩超淋,唔孤寒,件件都大件,又有好几旧筋,爽口,配趣卜卜蒜蓉饱好食,不过唔好既系,蒜蓉饱第一时间就唻,个牛腩就最后先唻,前后隔左15至20分钟,我觉得个蒜蓉饱冻左啰,下次要试下叫佢一齐唻xo医鸡肉炒河(phad thai) - 呢个呢就好在佢用xo医炒,如果唔系就成碟野都冇味喇,鸡肉都嫰既,不过食phad thai,我都系中意食d粉多d,佢炒得几干身,唔油...所以,我食哂!!蒸猪肉粉卷 - 呢个就普通d喇,个人口味问题,佢有好多虾米系入面,我唔中意"o赵"虾米,所以就食一旧就停左喇咸柠梳打 - 你估佢唔到,呢个先

呢间野唔系第一次食架喇,次次都觉得好食同满意既,今餐食左

咸柠梳打 - 你估佢唔到,呢个先惊喜㖞,我本人好中意饮咸柠7既,佢冇7,就梳打都杀啦,佢d咸柠正,我揾到亚妈自家制个d咸柠既味道

埋单500蚊有找,好ok架喇个到唻计!!!
2012-12-08
庆祝纪念