2015-01-26
嘿嘿,成日经过都好想食呢间,但系由于经常都系两个人嘅关系,所以都废事行入去,两人唔叫得几多野食~~好彩,男友生日,我地谂唔到食咩,有4个人,梗系话食北京楼喇,我最钟意食上海同京菜,今次我地4个都好懒,完全唔想睇大MENU有咩食,所以见到有4人餐,就谂都唔谂,4人餐算~~XDXD系咪觉得我地连食都懒呢~~其实拣餐呢,好大部份既店家,都会将自己最拿手既菜式放入SET餐入面,所以,唔怕会食唔到佢地嘅招牌菜,好喇,咁经过我地4个懒人点菜后,有啲咩食呢﹖醉鸡 & 煎腐方 - 本身我就麻麻地食醉鸡呢样𩠌,但系因为叫SET嘅关系,所以都会有D自己唔钟意食嘅嘢,呢个我觉得太浓烈酒味,个腐方就好好味,卥得好入味,但系佢个汁香得黎又唔会觉得个腐方冇咗D豆味~~清炒虾仁 - 本身系唔系河虾仁我就唔清楚,但系就好爽口,不过食得呢味𩠌就会知道佢本身个虾系唔…会…有…味…道,所以只可以话佢唔错~~浓汤海皇翅 - 虽然近呢几年,环保团体都好大力反对食翅文化,不过其实都几难改变到传统京菜餐馆弃用鱼翅,虽然我都觉得唔系几好意思,不过,佢个汤底其实真系唔错,唔会好似平时去饮𠮶啲咁,成抽鼻涕,呢个系好似汤嘅质感,味道唔错,
XDXD
系咪觉得我地连食都懒呢~~
醉鸡 & 煎腐方
清炒虾仁
浓汤海皇翅
北京填鸭
榄角蒸宝石鱼
茭白丝翡翠苗
担担面
小笼包
整体嚟讲,美心集团嘅出品唔会太差,当然,唔会比之前喺佐敦间北京楼好,同埋好似想赶客走咁,上菜好快,我地7点入座,8点咁上下已经食完~~~