2017-10-27 1591 浏览
CheeseCake Factory 系美国生活已经好钟意食!一直好怀念cheese cake嘅味道! 依家终于来香港开,朋友知道我钟意食,就book咗呢度同我庆祝生日🎂由于餐厅开咗无几耐,大队嘅人龙依然好长,而且堂食,冇限时我哋苦等两个钟先入到去,下次都系再早啲去攞定个pager。😓九点先入到去食嘢,我哋已经好肚饿,所以好快咁点餐,庆幸佢上菜嘅速度都好快,啲菜好快就齐晒, 而且份量仲系美国size,样样都好大碟呢个系佢哋嘅招牌沙律,里面有blue cheese,Blue cheese 即系等于外国人嘅腐乳,唔系个个啱食,但今次未到唔算浓裂,几啱食跟住就到我最爱嘅水牛城鸡翼,脆嘅外皮,加上呢种鸡翼嘅专用酱汁 !非常美味Nachos都系我嘅至爱, 其实最钟意就系粟米片在沾上唔同嘅酱汁,食落去有唔同嘅味道,同班friend 一齐食就最开心,值得推介呢个意粉用咗柠檬汁煮,味道清新,冇平时嘅忌廉意粉咁腻终于到压轴出场嘅蛋糕,生日会有人同你唱生日歌,好有气氛!蛋糕份量非常大,可惜蛋糕令我有点失望,因为实在太⋯甜啦,我哋四个人食两件蛋糕都食唔晒!明明我以前喺美国觉得好好食,唔该揾唔番个种感觉呢度我

呢个系佢哋嘅招牌沙律,里面有blue cheese,

Factory  Chopped  Salad

Buffalo  Wings

Factory  Nachos

呢个意粉用咗柠檬汁煮,味道清新,冇平时嘅忌廉意粉咁腻
鸡肉蒜香柠檬忌廉意大利幼面

30周年纪念朱古力芝士蛋糕/牛奶焦糖芝士蛋糕

呢度我会推介食正餐。不爱太甜的人,蛋糕就不推介了
Buffalo  Wings
Factory  Nachos