2008-03-27 10 浏览
同自己庆祝生日嘅话,究竟大家心目中理想的餐厅会系点样架呢?够豪?气氛一流?气派十足?野食超好味?定系同身边重要的人分享的喜悦?今次我去呢间餐厅食左个candle night dinner,讲下食物先,生蚝都几新鲜,唔会好咸,部长话系南非嚟,个龙虾汤味够浓,反而个面包一般,pizza就唔系咁足料,个人喜欢在pizza上加上香草,风味会更出,白菌烟肉阔条面都几creamy,好快就比我哋食哂,佢哋嘅网烧牛扒烹调上做得唔错,只系牛扒嘅牛味再提升就wonderful, 其实我个人口味牛扒系唔钟意点汁才尝到原汁原味,老虎虾亦系网烧嘅,个虾头仅熟,但我本身都钟意食生虾,所以冇问题整体食物ok,部长侍应会同走去同D客social下,睇得出佢哋好努力想做好呢间餐厅正如其他食评所讲,食下食下,突然适逢停电,然后就听到生日歌,此刻侍应手捧生日蛋糕,走到邻枱个女仔身边唱生日歌兼且帮佢哋拍照留念,其他食客亦拍手和应㖞,有阵时expect唔到都几难忘嘅,我发觉食物除左可以传递美味之外,亦可以带出一份温暖同祝福送俾身边嘅人^_^ 个女仔临走仲好开心咁攞住张相架
同自己庆祝生日嘅话,究竟大家心目中理想的餐厅会系点样架呢?