2018-08-08
今日系我生日,卒之食左想食好耐既铁板烧,亲眼睇住个厨师煮野都系一种享受,煮野食更加系一种学问,要掌握好啲时间,又要炒得均匀,仲有个靓靓摆设,吸睛就靠你啦😍😍我地觉得冇拣错呢间餐厅,师傅的认真,服务员的细心,佢地就算入茶水间都会系咁望住出面啲客人有冇咩需要,非常尊重客人👍第一次食铁板烧,见到咁好既服务态度,已经要再加分了😍价钱呢方面呢,我觉得唔贵,因为啲野岩食,我地2个唔食牛,可以将佢main course入面既牛转做猪或者鸡,和牛炒饭转蟹膏炒饭哈,非常好👍今日我地叫左象拔蚌餐,加多份新鲜海鳗,一份虎虾,跟住就坐喺度慢慢欣赏呢场表演🤓面对铁板位睇表演感觉真好手作前菜呢个前菜系正常,冇乜特别,值得一提系个带子鲜甜!红酒煎鹅肝鹅肝好有口感,食落一啲都唔漏,蒜蓉包香脆,旁边有黑醋汁可消肥腻感白象拔蚌呢个象拔蚌正!爽甜无比,要趁热食,伴碟既系芥辣忌廉准,提升味道👍👍铁板虎虾用虾头既膏黎煮返只虾,虾身肉好爽,好弹牙,新鲜!铁板新鲜鳗鱼鳗鱼佢系将啲鱼油压晒出黎,煎到个皮香脆,因油已被逼出,食落一啲都唔漏,喔伊斯~华味鸡&鹿儿岛黑豚肉鸡皮煎到非常香脆,好似食紧薯片咁,鸡外脆内软,点少少岩盐可提升肉味,
面对铁板位睇表演感觉真好
手作前菜
呢个前菜系正常,冇乜特别,值得一提系个带子鲜甜!
红酒煎鹅肝
白象拔蚌
铁板虎虾
用虾头既膏黎煮返只虾,虾身肉好爽,好弹牙,新鲜!
铁板新鲜鳗鱼
华味鸡&鹿儿岛黑豚肉
鸡皮煎到非常香脆,好似食紧薯片咁,鸡外脆内软,点少少岩盐可提升肉味,夹埋佢伴碟既烘干蒜片仲正。黑豚肉入面包住既系鲜炒既蒜蓉同埋葱,整到成个卷物咁,好香!
蟹膏炒饭
炒饭炒到粒粒分明,日本米真系日本米,烟烟unun,呢啲咪技术啰!
清酒煮蚬+象拔蚌胆
即场以清酒煮,加埋头先既象拔蚌胆,个胆好淋,好鲜,有啲抢左蚬既风头🤣
餐甜品+自携cake
大厨猫师傅(认真的男人)