2019-07-20
哥哥生日🎂两兄妹撑枱脚!拣左系佢屋企个头嘅日本菜小店!劲多人食,想食好野就早啲到啦💕.🐟日本池鱼两食 $280 (5/5)无谂过店仔细细,有咁高质嘅刺身食!🤟店员知我地黎庆生,介绍左我地食menu无嘅池鱼两食!上枱靓到隔离枱哗哗声,食落口超鲜甜,无鱼腥味!😇😇完全同连锁乜乜乜无得比!加埋个鱼骨会拎去炸,好脆!大爱!.🐚日本蚝 两只 $156 (4.5/5)好好好好食!十分肥美,手掌咁大嘅蚝,处理得好干净,加埋面头上面嘅调味,好正😍💕. 🍱蒲烧鳗鱼星鳗丼二重奏$138 (4.5/5)好少何鳗鱼丼包括两种鳗鱼,平时好少食嘅星鳗比较薄身,但比较重鱼味,肉质无咁实,我好中意!🤪普通食过嘅鳗鱼加埋汁好香口,啖啖肉😋好满足!个餐仲配埋三文鱼🍣寿司、面鼓汤、甜品(今次系椰汁🥥西米露),都几抵食!.🥗松叶蟹脚沙律$40 (4.5/5)比起平日食个啲沙律,依个好香蟹味,而且切到好幼身,加埋劲幼青瓜丝,头盘必食!.盐烧鸡软骨$32 (4/5)盐烧五花腩肉 $42两款都系即烧,无咁油腻!又唔太咸,可一试!.小店有如此质素,实在要支持!成餐饭食咁多野,又蚝又刺身,都系7百几!快啲去试下啦!
🐟日本池鱼两食 $280 (5/5)
🐚日本蚝 两只 $156 (4.5/5)
🍱蒲烧鳗鱼星鳗丼二重奏$138 (4.5/5)
🥗松叶蟹脚沙律$40 (4.5/5)
盐烧鸡软骨$32 (4/5)
盐烧五花腩肉 $42
两款都系即烧,无咁油腻!又唔太咸,可一试!