2015-10-05 12452 浏览
好友们同我提早庆祝生日,拣o左呢间有无敌海景嘅餐厅~仲睇到摩天轮^^可惜围住海嘅都系二人台,加上天气有d蒙蒙地~但有好友们陪伴就已经足够~无影到餐厅环境, 唯有用文字形容下la ^^成间都系玻璃外墙,同个餐厅名一样,环境开扬~仲可以选择坐户外~感觉好舒服楼底好高,开放式厨房, 但无咩油烟,只闻到阵阵食物香味~有bar台,BarTender都几靓仔XD灯光昏暗,洋溢浪漫气氛~连只玻璃碟好有style~卖相吸引~米纸卷包住烟三文鱼、香草、牛油果、八爪鱼~有d三文鱼子系面,size啱啱好可以一啖一旧~超级好味!薯条炸得好脆,表面唔算多油,但黑松露酱有少少酸,有d失色卖相吸引将半熟鸡蛋倒系面再砌开~d蛋浆就会四散落d面度再拌匀👍烘烤过嘅面包外脆,内松软~内层抹上黑松露蛋黄酱和牛拣左七成熟,厚切~生熟程度啱啱好~咬下去口感软嫩,肉汁鲜美,味道非常浓郁,超级好味!颜色好靓,味道偏酸~清甜荔枝,玫瑰淡淡幽香,味道清新,卖相一流~焦糖香蕉布甸配double especial 仲可以加个happy birthday朱古力牌上台后待应淋上少少酒,然后系焦糖布丁上点火滑滑嘅炖蛋、香脆嘅焦糖、甜甜嘅香蕉片,再
可惜围住海嘅都系二人台,加上天气有d蒙蒙地~
但有好友们陪伴就已经足够~
无影到餐厅环境, 唯有用文字形容下la ^^
楼底好高,开放式厨房, 但无咩油烟,只闻到阵阵食物香味~
有bar台,BarTender都几靓仔XD
灯光昏暗,洋溢浪漫气氛~
连只玻璃碟好有style~
Rice Paper Roll
卖相吸引~米纸卷包住烟三文鱼、香草、牛油果、八爪鱼~
有d三文鱼子系面,size啱啱好可以一啖一旧~超级好味!
Crispy fries
薯条炸得好脆,表面唔算多油,但黑松露酱有少少酸,有d失色
Pad Thai noodles
Beef Burger
烘烤过嘅面包外脆,内松软~
内层抹上黑松露蛋黄酱
和牛拣左七成熟,厚切~生熟程度啱啱好~
咬下去口感软嫩,肉汁鲜美,
味道非常浓郁,超级好味!
Mid Night Gloria
颜色好靓,味道偏酸~
Lychee & Rose Twist
清甜荔枝,玫瑰淡淡幽香,
味道清新,卖相一流~
Banana creme brulee
上台后待应淋上少少酒,然后系焦糖布丁上点火
滑滑嘅炖蛋、香脆嘅焦糖、甜甜嘅香蕉片,
再自行逐少淋上咖啡,perfect match!
甜度o岩o岩好,层次丰富!

总括黎讲,所有野食都好满意,餐厅环境一流,座位舒适有气氛,服务都好周到~
一定要再黎呢度!!!
2015-09-30
庆祝纪念