2019-06-08
适逢端午三连假,加埋屋企人几个都5/6月生日,就趁埋父亲节一次过食饭啦~~叫左A宴,有:1. 全只乳猪—脆卜卜,大部分既位都有肉食,唔系全肥,唔错!👍2. 上汤龙虾伊面—我大爱既龙虾,好新鲜。食左1只,同2个钳🤫,好味道!钳会剪开哂,拉一拉开一开就食到,正!伊面淋左啲,但索哂d上汤,唔错啦!3. 清炒翠肉瓜象拔蚌片—爽口!食食食就食左4片😆4. 炸虾🍤枣—系㶶左少少,加喼汁味道唔错~5. 竹笙鸡丝翅—味道一般,料正常量。6. 清蒸龙趸—啖啖肉!虽然大大条,但肉质firm唔韧!中意佢够多葱,加埋豉油,好味!7. 金钱鲍:目测12头鲍,都淋,味就冇咩鲜味,少少失望😞冬菇发到好大好淋,生菜又太油,呢个麻麻!8. 穗香鸡—红左啲,唔得喇🙈,要叫佢翻蒸!不过蒸完都好滑,够咸香。我杯茶!9.瑶柱蛋白炒饭:饭都算干身,味道唔错,够镬气但唔会好油好咸!10. 寿包:正常~呢餐以中菜黎讲,份量够多,卖相唔错,岩哂一家人食。而且,重头菜交到货!唔错!
叫左A宴,有:
3. 清炒翠肉瓜象拔蚌片—爽口!食食食就食左4片😆
4. 炸虾🍤枣—系㶶左少少,加喼汁味道唔错~
5. 竹笙鸡丝翅—味道一般,料正常量。
6. 清蒸龙趸—啖啖肉!虽然大大条,但肉质firm唔
韧!中意佢够多葱,加埋豉油,好味!
10. 寿包:正常~