2024-09-24 750 浏览
今日嚟咗深水埗食呢间朋友介绍嘅西餐厅,晚市套餐好多元化,从龙虾Pizza到蟹肉饭,再到惊喜嘅火焰牛角雪山,每道菜都好有心思,味道层次丰富,绝对系值得再访嘅地方!🟡澳洲龙虾明太子Pizza配搭几特别,Pizza底够薄够脆,龙虾肉质鲜甜,搭配上咸香嘅明太子酱,味道层次丰富。🔵法式龙虾浓汤龙虾浓汤系套餐入面嘅重点。汤底香浓、龙虾味道突出,质感幼滑,加上汤内有啲龙虾肉,食起来更满足。🟤极浓蟹膏蟹肉意大利饭蟹膏味道非常突出,蟹肉亦相当丰富,味道浓郁但唔会觉得腻,真系一试难忘。🟣泰式猪颈肉烤得几香,表面有少少焦香,肉质嫩滑。配上泰式酸辣酱汁,几开胃。⚪️火焰牛角雪山朋友今个月生日,餐厅非常之有心思,免费送咗呢个火焰牛角雪山俾我哋食!雪山表面用火烧过,带出一阵焦糖香气,内层系雪糕同牛角包嘅结合,口感丰富!

🟡澳洲龙虾明太子Pizza

🔵法式龙虾浓汤