2016-07-07 496 浏览
今日生日,朋友约左我收工去上环一间餐厅到食饭,餐厅同地铁站有真系有少少距离大约要行十分钟左右。到左坐底见到台面放左一张黑胶片,心‘言念’有冇甘浪费,但同朋友睇真D原来系假既黑胶片既台布。因为得我同朋友两个,又系两个女仔,所以只系叫左一份西班牙乳猪同一份蘑菇nachos(女仔点都要有D菜,健康d)我就叫左杯柚子沙冰,朋友就叫左个青苹果mojjto,佢D到个mojjto系冇酒精,偷饮左一啖,好清新好好饮,我自己杯柚子沙冰都唔错。两杯野饮出左一阵就有野食,份nachos上到台,比我想像中大。仲有好多我喜爱既芝士,不过份量真系大左D。个乳猪上到台就闻到好香,食落好脆,店员上台果阵陪埋左一个蜜糖,话可以试一啖再自己加落去食,我同朋友都仲意甜所以用晒个蜜糖,但有蜜糖同冇真系几有分别,我自己仲意加左蜜糖既!不过就因为个nachos份量太大,又唔想浪费,食晒之后就试唔到个窝夫所以最后食埋个炖蛋,本身就仲意甜品,但真系超好食!好香云尼拿味,又唔会太甜!

我就叫左杯柚子沙冰,
朋友就叫左个青苹果mojjto,

2016-06-29