餐厅: WOOBAR
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2017-04-26 9096 浏览
好友生日,为佢一早预约咗呢个英式下午茶叙叙,准时带佢去到,坐一张小方枱!楼底超高!装饰好有型!超高大窗!黑色桌椅!好有型!店员无几耐就上下午茶!一个架好靓!个底层系大富翁桌面游戏嘅图案!食食下先发觉最顶无咗个W字!有啲唔开心(其他人都无事!)Scones:不放在3层架,一件原味,一件提子,两件都好香牛油味,提子就多了一份甜味,有忌廉同草莓果酱!我无搽!顶层:龙虾泡芙:龙虾肉大块,虾肉厚身有咬口!吞拿鱼三文治:好细一件细到我根本试唔出味,面包好松软!三文鱼多士:配绿茶芝士忌廉酱,不过只系绿色忌廉,无乜茶味,三文鱼几滑唔腥!好味!中层:沙嗲辣鸡肉丝饼干杯:饼干篮几硬,鸡肉辣辣地,有啲沙嗲酱包裹,肉丝好味!iPhone 7小熊手机壳为灵感的朱古力饼干:好精致,曲奇香脆,迷你版经典黑白皮革手提包造型蛋糕:糖皮手袋好精致,不过糖皮一定甜到腻,中央蛋榚松软!呃like几好!底层:白朱古力制成的经典黑白色高跟鞋:好靓但白朱古力太甜,无黑朱古力嘅甘白!两个人只系食到半只!红桑子马卡龙:自己对马卡龙一般,呢个几好食,杏仁饼薄脆,入面烟韧,红桑子酸酸地,唔似平时中央系糖酱,比较清新!所以今次接受到!吞拿鱼
顶层:
龙虾泡芙:龙虾肉大块,虾肉厚身有咬口!
吞拿鱼三文治:好细一件细到我根本试唔出味,面包好松软!

中层:

底层:
吞拿鱼蓉:一只小匙,鱼蓉唔腥,淋淋地无乜味!一般!
火腿薯仔沙律:一只小瓷杯,薯仔爽口,火腿粒咸香,加啲牛肉脆粒!几好味!
士多啤梨香水啫喱:呢个卖相几靓,粉红色啫喱!但味道好怪!好药水!士多啤梨味好假!难食!
士多啤梨忌廉cupcake:细细个!蛋糕松软,忌廉几滑几挺身,但唔觉士多啤梨味!

餐饮:
Signature
black tea, lychee, delicate rose)朋友饮!
Earl Grey with citrus fruit:喜欢佢个壶,存热唔错!伯爵茶香兼够热,茶叶落足!加上水果新鲜爽脆!食完甜点饮,解腻一流!
送嘅小香水:点解做到好个樽好似消毒剂?不过我唔喷香水,比埋朋友!

朋友正日生日,我问下经理有无惊喜,佢好好人咁送咗个甜点比我哋!
朱古力波波雪榚:黑朱古力波波壳,淋上热朱古力浆溶解后,见到一小球雪榚!热夹冻,冰火结合起来好夹!

店员大部分都系英文人,有礼斯文!好像我哋嘅三层架系无咗个W字,我哋埋单时同其中一个店员讲,佢笑住带歉意话有啲架系甩咗个字(初时见其他客都有W,最后走前见都有客人嘅无W)态度正面!经理更唔话得,送甜点氹我朋友!

英式下午茶除了食物,环境气氛都好紧要,呢个做到贵气同气派!呃Like一流!

闺蜜一起谈天说地!好开心!
2017-04-21