2019-11-27 376 浏览
今日本来系同朋友食生日晚饭但而家局势动荡,都冇乜心情庆祝加上屯门牛担心夜晚冇车返归,于是决定改食TEA晏就两点半嚟到,已经七成满,好彩有卜位当中不少系外国人系到好HIGH咁HAPPY HOUR紧系到好认真谂紧食咩既时候, 有个WAITRESS行过嚟似催我地落单我地话等多阵先,佢就黑面离开都令人几无奈ROASTED BEETROOT SALAD $108前菜食个沙律健康一下值得一赞系红菜头同鲜橙真系几清甜同几FRESHLEMON DRESSING酸酸地几开胃,又有脆脆地既NUTS增加口感如果唔想咁闷成日食CAESAR SALAD,可以拣呢个CHICKEN & AVOCADO BURGER $145呢个BURGER有D FAILED,因为鸡肉口感都几"鞋"同埋牛油果系蓉状,但个人就钟意一块块BURGER可以SKIP呢款,但跟机既薯条几好食HAND CUT FRIED $75本嚟谂住叫甜品,但BURGER个薯条好好食下酒真系一绝,决定弃甜品追加薯条薯条炸得够干身够脆,仲有邪恶既松露蛋黄酱,无得输WEST COAST IPA(右)  $88饮落味道几清新,果味突出,几啱啤酒新手既女仔FORGO
今日本来系同朋友食生日晚饭
但而家局势动荡,都冇乜心情庆祝
加上屯门牛担心夜晚冇车返归,于是决定改食TEA

晏就两点半嚟到,已经七成满,好彩有卜位
当中不少系外国人系到好HIGH咁HAPPY HOUR紧

我地话等多阵先,佢就黑面离开
都令人几无奈

ROASTED BEETROOT SALAD $108
前菜食个沙律健康一下
值得一赞系红菜头同鲜橙真系几清甜同几FRESH

如果唔想咁闷成日食CAESAR SALAD,可以拣呢个

CHICKEN & AVOCADO BURGER $145
呢个BURGER有D FAILED,因为鸡肉口感都几"鞋"
同埋牛油果系蓉状,但个人就钟意一块块
BURGER可以SKIP呢款,但跟机既薯条几好食

HAND CUT FRIED $75
本嚟谂住叫甜品,但BURGER个薯条好好食
下酒真系一绝,决定弃甜品追加薯条
薯条炸得够干身够脆,仲有邪恶既松露蛋黄酱,无得输

WEST COAST IPA(右)  $88
饮落味道几清新,果味突出,几啱啤酒新手既女仔
FORGOTTEN TOAST(左) $68
颜色系深色少少既琥珀色,有少少烟熏味,部长我就钟意呢款

LUNAR WHITE ALE $35(beer of the week)
呢个系今个星期既BEER OF THE WEEK
平原价接近一半既价钱,咁抵就要试下

呢款啤酒成份有芫荽,令人有啲却步
因为部长我都唔钟意芫荽阵味
但饮落冇乜芫荽味,系after taste有少少,可以接受
但如果真系好憎芫荽阵味就唔建议试了