2020-12-06 189 浏览
终于试到呢间人人都赞好嘅La Vina🥳佢系cupping room旗下新开嘅蛋糕店,舖面同餐厅smoke & barrels 共用,入门就见到美美的蛋糕柜👍🏻最出名嘅系近年好hit嘅basque burnt cheesecake,据悉系用日本蛋同法国芝士🥰我觉得3吋original ($46) size几好,细细件无咁重负担😉,蛋糕面有少少焦香味,整体芝士味浓,唔会好甜,质地软滑,几乎入口即溶。我好钟意食Danish🤩呢度有好多款,店员推介我试strawberry danish ($38),个Danish本身层层薄脆,口感松化,加埋custard 正😋😋呢度除左做walk in客,仲有好多预订蛋糕订单,坐左系店内一小时,中间见到好多人黎拎蛋糕!
终于试到呢间人人都赞好嘅La Vina🥳