2020-05-28
《la famille》既戚风蛋糕系香港都算出名,今日出去旺角路过朗豪坊,始终未试过于是买左黎同屋企人试下!本身想买一个大磅装蛋糕试下,但系见到一个个细既cake仔仲精致,又有唔同味道拣,本住咩都试下既心态,都系把心一横买左几件细戚风蛋糕。估唔到我六点左右去买都要排队,睇黎好受欢迎呀,应该无伏既!黑糖栗子蒙布朗成件都布满层层栗子蓉,叉入去系充满细滑香甜既忌廉,加埋干身既蛋糕个配搭不错!皇牌士多啤梨,写到明皇牌应该都唔差!粒粒士多啤梨都好新鲜,好甜好香,蛋糕咬落去好有弹性,入面都系有好香既忌廉。真系好想知佢呢个忌廉点整,好有日本食既奶制品既香,可能系用日本牛奶做。同平时系街出面食既好唔一样,香,滑,甜但一点也不腻,配埋士多啤梨既少少酸真系一流。意式香草奶冻,一开头望样以为系蓝梅芝士蛋糕,估唔到系奶冻黎,淡淡既云呢拿味奶冻滑滑溜溜,配上戚风蛋糕,不油腻刚刚好。我谂一个人连续食两个都无咩问题。其他几款蛋糕影相都好靓,买一个同朋友庆祝生日两个人食刚刚好,而且价格相宜,会有下次既蛋糕店呢!提提大家下次买可以预先订或者早少少去买,晏去好多想试既味都卖哂~