2021-04-17
位于福荣街既呢间坚信号系以生煎饱出名的,既然系咁当然要入去试一试啦~以午餐嚟讲佢价钱都算中等,但就有主食加小食同野饮~今次就试下佢个口水鸡翼饭同两只生煎饱,试吓睇吓系咪货真价实先~而我叫完野食之后店员已经将筷子同匙羹摆左落杯水度一次过递过黎,呢啲小细节系值得一赞既👍🏻首先上左两只生煎饱,卖相几饱满,食第一啖真系唔好太大啖食,因为佢里面既汤汁真系好多,好容易就渌亲个口,而佢入面既汤汁真系几鲜甜,而包亦煎得几香脆,外脆内软既味道做得唔错👍🏻所以搞到我食左一只先记得影相😂口水鸡翼菜饭($59),鸡翼上铺左啲芝麻,花生同芫荽,加左呢啲配料后的确香左,令到成份鸡翼更正👍🏻而鸡翼亦斩开一半,变成鸡翼变成一条骨,咁样可以令鸡翼更加入味,亦方便客人食👍🏻👍🏻的确唔错,至于口水汁辣度麻度都唔多够,钟意重口味既朋友就未必觉得够味啦~总结呢间既食物水准不过不失,味道OK,系顺路经过可以食既一间铺~