招聘中
更多好工 (6)
2025-01-29 0 浏览
`We went for the top of the line pan fried soup dumplings. These were great and would go to eat again. Crispy bottom and delicious soup.The xiao long bao was good, not world beeting but acceptable.The spicy pork cutlet was not spicy but was a rather nasty sweet taste.Dam Dam Noodles, had the smell of peanuts  but the taste of sugar. These guys use sugar to boost their flavour and it is not good when your principal flavouring is sugar.When I got home my blood sugar was through the roof. Diabetics
Diabetics should avoid this place.
2025-01-28
2024-10-29 435 浏览
尋晚去深水埗買嘢。又去咗「堅信號」。原來佢最新出咗金箔蟹粉嘅料理,真係surprise!! 金箔蟹粉小籠包外皮薄透,一咬就有鮮甜嘅蟹肉湯汁,金箔仲提升咗D 高級感滿到瀉嘅金箔蟹粉拌飯,蟹粉同米飯完美融合,每一口都滿足到爆!店員一放開外圍膠帶。蟹肉飯瀉哂出嚟金箔蟹粉豆腐粉皮滑嫩又Q彈,金箔令佢更加高雅。金箔蟹粉夾埋銀絲卷一齊食,酥脆可口,味道豐富。最後,必叫「堅信號生煎包」金黃香脆,以咁平嘅價錢又金箔又蟹粉 🦀 ,超值

店員一放開外圍膠帶。蟹肉飯瀉哂出嚟

金箔蟹粉豆腐粉皮滑嫩又Q彈,金箔令佢更加高雅。

金箔蟹粉夾埋銀絲卷一齊食,酥脆可口,味道豐富。

2024-10-20 424 浏览
堅信號生煎包 3/5個皮好似比之前厚咗好多,不過裏面肉汁依然好多會爆汁,不過以前薄皮真係好食好多蟹粉小籠包 3/5 有蟹粉味,不過都係個皮好厚,都係juicy,配搭醋食好食啲,來到時候已經唔熱口水雞菜飯 3/5正常好食口水雞,不過覺得價錢偏貴希望個皮可以好似以前咁差返薄啲唔知係咪唔夠人,入到去有好多張枱都冇人執,有啲亂,店員好似比較專注做外賣,見到外賣員不停入來攞食物。以前食係真係覺得佢好好食,宜家好似退步左少少
堅信號生煎包 3/5

蟹粉小籠包 3/5

口水雞菜飯 3/5
正常好食口水雞,不過覺得價錢偏貴

希望個皮可以好似以前咁差返薄啲

以前食係真係覺得佢好好食,宜家好似退步左少少
見到堅信號同天仁茗茶聯乘出左個餐單,睇落幾吸引就去試下😚人蔘烏龍雞脾肉小籠包用人蔘烏龍製成嘅小籠包好新奇,入面嘅雞脾肉好滑又多肉汁💦食落有淡淡人蔘同烏龍味,味道幾特別,值得一試👍🏻🦐櫻花蝦蟹籽大蝦香片茶湯飯 + 櫻花蝦磯燒鮑魚香片茶湯飯用料十足😻好似日本嘅茶漬茶,利用香片沖出櫻花蝦同蟹籽嘅鮮味,可以選擇大蝦或者鮑魚,兩款海鮮都好鮮甜爽彈😋而且湯飯食落有陣陣嘅昆布同茶香,真心唔錯😍生煎包生煎包好酥脆,一咬落去入面嘅肉汁就爆出黎🤩食落好香豬肉香,果然係招牌菜✌️🍜秘製豬扒蔥油拌麵豬扒外脆內軟好惹味😍而蔥油拌麵就好香口,每條麵都充滿蔥油香味,正❤️🥛豆漿豆花四季烏龍奶茶十分推介💕香滑嘅豆漿配上四季烏龍奶茶,清爽得黎好解渴,仲有豆花超有口感🥰
見到堅信號同天仁茗茶聯乘出左個餐單,睇落幾吸引就去試下😚

人蔘烏龍雞脾肉小籠包

🦐櫻花蝦蟹籽大蝦香片茶湯飯 + 櫻花蝦磯燒鮑魚香片茶湯飯

🍜秘製豬扒蔥油拌麵

🥛豆漿豆花四季烏龍奶茶
2024-10-08
2K
2024-09-05 567 浏览
就嚟中秋節 仍然感受到炎夏陽光威力 食lunch點都要有杯台式茶飲解渴嘅😬 趁堅信號做緊一個叫見字食茶Yum Cha特選餐牌 以茶入饌 於是同同事去試-🥤豆漿豆花四季烏龍奶茶呢杯聯乘特飲 用上海豆漿溝烏龍茶 有豆漿甜亦有烏龍茶香 清涼解渴 底部仲有豆腐花😍-🥟人蔘烏龍雞脾肉小籠包小籠包皮加烏龍茶一齊搓 變咗深褐色 雞髀肉餡肉地結實充滿人蔘味 又幾養生喎😝-🥣櫻花蝦蟹籽大蝦香片茶湯飯🥣櫻花蝦磯燒鮑魚香片茶湯飯食碗湯飯滋潤口腔脾胃都幾好 茶漬湯味道清鮮 飲飲下 有香片茶甘 難得之後冇口渴😙-🥠生煎包我哋嘅飛佛‼️ 包底煎得脆口 肉汁鮮甜兼且一口爆汁 嗰種滿口熱辣滾燙嘅味蕾震撼 令人越食越愛囉😋-🍜豬扒蔥油拌麵常規餐牌之中 我幾鍾意食拌麵 麵線掛滿蔥油麻油香 油潤柔韌

🥤豆漿豆花四季烏龍奶茶

🍜豬扒蔥油拌麵

常規餐牌之中 我幾鍾意食拌麵 麵線掛滿蔥油麻油香 油潤柔韌
  • 生煎包
2024-09-03 616 浏览
尋日放工就同太太去左位於深水埗嘅「堅信號上海生煎皇」食上海菜😊原來呢期堅信號 同 天仁茗茶聯乘呀😍係堅信號門市都可以飲到天仁茗茶!真係一次滿足到兩個願望😬櫻花蝦盤籽大蝦香片茶湯飯 $62櫻花蝦磯燒鮑魚香片茶湯飯 $68呢兩款茶湯飯都相當之特別,同日本茶漬飯都比較相似,但今次就用上香片茶,成件事完全唔同哂😂有另一種特色😊而且材料豐富,口感相當唔錯👍秘製豬扒上海粗炒 $78非常之惹味!有鑊氣😊而且份量都幾大份架😋人蔘烏龍雞脾肉小籠包 $42/4個好特別嘅小籠包味道呀😋係人蔘烏龍味😬從來都未食過呢隻味,味道都好唔錯喎👍堅信號生煎包 $42/4隻黎到堅信號冇食過生煎包差唔多等於冇黎過堅信號😂生煎包係鎮店之寶😬果然係正👍一咬個餡爆哂汁,熱辣辣個包底就脆卜卜😋豆漿豆花四季烏龍奶茶 $27豆漿豆花配上烏龍奶茶,感覺都幾清新,亦都係好特別嘅味道😋令人想一飲再飲😬P.S. 堅信號 聯乘 天仁茗茶「見字食茶」系列推廣期由 即日至10月31日贈送/換領聯乘周邊或優惠:1. 於天仁茗茶一田分店購買任何聯乘茶飲即送一張堅信號指定小籠包半價優惠卡。2. 於堅信號分店惠顧任何聯乘產品即送一張天仁茗茶9折優惠卡,數量

櫻花蝦盤籽大蝦香片茶湯飯 $62

豆漿豆花四季烏龍奶茶 $27

P.S. 堅信號 聯乘 天仁茗茶「見字食茶」系列

推廣期由 即日至10月31日

贈送/換領聯乘周邊或優惠:

2. 於堅信號分店惠顧任何聯乘產品即送一張天仁茗茶9折優惠卡,數量有限,送完即止。

3. 惠顧「見字食茶套餐」即免費贈送主題和紙膠紙卷。

4.惠顧任何產品+$10 或堅信號會員優惠以150會員積分免費換領主題環保袋。
堅信號與天仁茗茶攜手,推出「飲啖茶 食個飯」的創新菜式,品味港台融合,滿足味蕾新體驗!呢個系列中,每一道菜都有驚喜!🌸櫻花蝦香片茶湯飯系列,以清新的香片為基底,結合大蝦、蟹籽、鮑魚等,份量十足,清淡而鮮美。🍃人蔘烏龍雞脾肉小籠包仲特別,烏龍茶的清香與嫩滑的雞肉好夾,一口咬下就可以食到豐富的雞湯味😋🧋天仁茗茶~冰豆漿豆花四季烏龍奶茶,味道清新,豆香和茶香交融,加上豆花,口感豐富,令人一飲再飲!此外,祕製豬扒蔥油拌麵帶來濃郁的鑊氣,豬扒口感如叉燒般軟嫩,讓人回味無窮。而堅信號的生煎包則是必試之選,薄皮香脆,餡料一咬即爆,熱辣的滋味令人陶醉。

呢個系列中,每一道菜都有驚喜!

2024-06-03 448 浏览
最鍾意食佢哋嘅小籠包湯汁夠味小籠包個皮又夠薄!另外仲有佢嘅生煎包都勁好食!再配埋秘製豬扒蔥油麵,簡直一流!真係好耐冇食過啲咁好食嘅上海嘢!佢嘅上海粗炒都整得好正宗!鍾意食上海嘢嘅一定要試吓
2024-04-01 742 浏览
朋友話想食生煎包,咁啱我哋喺見到呢間嘢見佢裝修都幾好幾光猛咁我哋就入去試吓, 賣相同味道都幾好, 生煎包都唔係太油膩, 所以都唔會食到成口油😬如果鍾意食生煎包朋友都可以試吓㗎都唔錯

如果鍾意食生煎包朋友都可以試吓㗎都唔錯

2024-03-18 573 浏览
堅信號上海生煎皇, 今次到深水埗分店。店內用qr code落單,我點了秘製豬扒擔擔麵$70、 韭菜煮肉水餃$44、 堅信號生煎包(2個) $23、蒸銀絲卷配煉奶$20、 凍豆漿$14、熱豆漿$14。 🔸秘製豬扒擔擔麵🍜 ~ 豬扒入味,擔擔麵味道可以。 🔸韭菜煮肉水餃🥟 ~ 水餃餡料好香, 湯底美味。 🔸堅信號生煎包(2個)🥠 ~ 口感爽脆不油膩, 一口超爆汁,肉餡鮮嫩。 🔸蒸銀絲卷配煉奶🥖 ~ 軟綿綿熱辣辣的口感, 配上煉奶,邪惡又美味。 🔸凍豆漿 & 熱豆漿🥛 ~ 豆漿味道唔算好濃, 淡淡的。 喜歡食堅信號的生煎包, 湯汁豐富又美味。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

🔸秘製豬扒擔擔麵🍜 ~ 豬扒入味,擔擔麵味道可以。
秘製豬扒擔擔麵

🔸韭菜煮肉水餃🥟 ~ 水餃餡料好香, 湯底美味。
韭菜煮肉水餃

堅信號生煎包(2個)

🔸凍豆漿 & 熱豆漿🥛 ~ 豆漿味道唔算好濃, 淡淡的。
蒸銀絲卷配煉奶

喜歡食堅信號的生煎包, 湯汁豐富又美味。

2024-03-16
堅信號生煎包(2個)
蒸銀絲卷配煉奶
2023-10-08 811 浏览
心血來潮想食小籠包和生煎包,2點幾路過見餐廳唔多人於是入去坐下。見到佢做緊promote蟹粉系列食物,鍾意蟹粉同小籠包的我於是叫了個蟹粉瀑布小籠包拌麵,但碗麵得一個蟹粉小籠包,於是又order多籠普通的小籠包,再重贈劵點多個這裡招牌的生煎包。生煎包確實好食,底部煎到脆一脆,入面都多肉汁,而且熱辣辣,食嘅時候要小心。小籠包無咩特別,比一般港式酒樓的好,但又未去到生煎包嗰隻好好食。蟹粉瀑布小籠包拌麵,就是麵上面有啲蟹粉,再加多個蟹粉小籠包係頂。蟹粉小籠包好食,蟹粉都唔錯,但麵食落冇咩味。如果這個價錢,我下次應該會直接點一籠蟹粉小籠包。

灌湯小籠包

蟹粉瀑布小籠包拌麵

2023-10-07
用餐优惠
優惠券
灌湯小籠包
2023-09-20 557 浏览
在深水埗買完嘢 經過見到無咩人就入左去食·🔸上海排骨菜飯(跟餐 有杯野飲)依間嘅菜飯真係好好味🤤平時唔多食飯嘅我 都有想添飯嘅衝動😂排骨嘅炸粉和肉比例都幾平均 唔會搞到個皮超厚 搞到好油好漏 所以整體唔錯👍🏻·🔸堅信號生煎包(4隻)皮薄餡正 細細隻 個底煎到黃金色 脆脆的 裏面都幾多湯汁 真係好好食😋·有個優惠六款涼拼菜 任揀兩款$22🔸涼拌青瓜(拼盤)🔸麻辣蓮藕片(拼盤)冰凍嘅麻辣蓮藕片 估唔到又幾好食😋🤭
在深水埗買完嘢 經過見到無咩人就入左去食
🔸上海排骨菜飯(跟餐 有杯野飲)

依間嘅菜飯真係好好味🤤平時唔多食飯嘅我 都有想添飯嘅衝動😂
🔸堅信號生煎包(4隻)

有個優惠六款涼拼菜 任揀兩款$22
🔸涼拌青瓜(拼盤)
🔸麻辣蓮藕片(拼盤)
冰凍嘅麻辣蓮藕片 估唔到又幾好食😋🤭
2023-09-01 534 浏览
朋友誇讚咗好耐,自己終於第一次食佢嘅生煎包!外賣4隻仲有特價,$32幾抵。紙盒有氣孔,唔怕蒸汽焗濕個包,真係細心。過咗15分鐘先開吃,依然好正,皮薄肉香,底部煎得金黃香脆。太興奮忘形之下,一口咬開,滿滿的湯汁擠到老遠,好彩無人目擊😆,好好味呀!酸辣湯都唔錯,芡底稍厚,但無一舊舊,而且材料豐富,酸、辣味平衡。而家好少地方煮得出好味的酸辣湯;呢間,得。從門口看,餐廳裡面算乾淨企理,下次要試埋堂食,趁熱辣辣應該更正。

酸辣湯
10 分钟 (外卖自取)
2023-08-30 299 浏览
粗炒無畀豆瓣醬,小籠包無畀紅醋,依啲係差唔多必然,我唔夠膽講話人人都一定要,如果咁應該係app購買時畀人選擇要定唔要,但app內無得揀就應畀埋,外賣最弊去到餐廳攞外賣時包裝已經包到實一實,根本唔會打開嚟為咗睇呢啲咁小嘅事!希望餐廳睇到改善下依個問題。
2023-08-30
外卖自取
  • 生煎包
  • 雞絲粉皮
  • 小籠包
  • 豬扒上海粗炒
  • 涼拌青瓜
  • 酸辣湯
老公曾經係青衣城分店食過話好食咁就試吓啦,期望越大失望越大生煎包皮比較硬,優點唔油膩多汁菜飯無菜飯既味,唔明點解用珍珠米排骨唔明點解要用黃薑粉醃?上海style?另外嗌左個蜜椒雞排,有黑椒味無蜜味,但雞排都幾滑整體感覺似食緊港式茶餐廳連鎖店份量唔多正常,咁少都食剩就知請我都唔會再食
老公曾經係青衣城分店食過話好食咁就試吓啦,期望越大失望越大
生煎包皮比較硬,優點唔油膩多汁
菜飯無菜飯既味,唔明點解用珍珠米
排骨唔明點解要用黃薑粉醃?上海style?
另外嗌左個蜜椒雞排,有黑椒味無蜜味,但雞排都幾滑
整體感覺似食緊港式茶餐廳
連鎖店份量唔多正常,咁少都食剩就知請我都唔會再食
甜酸排骨菜飯
2023-08-03