2017-12-12 235 浏览
一直期望已久的生煎包王,终于放工相约友人到铜锣湾分店聚一聚。事前没有预约,直接walk in 见到门面几乎已经坐满人,幸好有最后两个位置,因此不用等位便直接入座,当日是星期四的晚上已经如此坐满,建议食客早点到达,避免等候过长时间。店内座位都几逼,成餐饭都听到隔离枱倾紧乜嘢,不过都唔紧要,最紧要系啲嘢好唔好食。顺带一提,店员唔知系咪当晚太忙,没有立即递上两杯水比食客,我哋都提醒左几次先记得俾我哋,希望可以注意返,始终服务系比到食客嘅第一印象。讲番啲嘢食,生煎包系有惊喜嘅咬落去啲汁爆晒出嚟,争啲立爆我个嘴。小笼包亦都皮薄多汁;担担面的汤底亦都10分浓郁,有花生味。只系个冷面同埋鸡丝粉皮稍有失色,仲有个红油抄手实在令我太失望,唔通厨房用晒啲红油?
。小笼包亦都皮薄多汁
;担担面的汤底亦都10分浓郁
红油炒手