2016-06-17
继韩式海鲜塔大热后,蒸气火锅也如雨后春笋般在港越开越多,而且间间都人气旺盛!前两日就听朋友介绍,佢话喺佐敦文苑街新开左间“私房御约”,主打优质生猛海鲜,喺呢个月新张期内帮衬仲有七五折,非常抵食,叫我必定要去试下!趁就到父亲节,一家人就提前出去食餐饭啦!因每人的份量已set定,唔使烦点菜,从餐单上睇加埋甜点有十几款咁多!餐厅的豉油系经过师傅调味,茶水也是别有心思的雏菊,杞子,龙眼肉泡制而成,饮落清甜 主角先上花甲:新鲜肥美,而且干净冇沙,系一个好嘅开始!跟著系日本放养猪梅肉:比普通猪肉的肉味稍为重D,唔觉得油腻,口感唔错!虾:够大只有咬口!龙趸:厚切大件,食得出非常新鲜!扇贝:火侯啱啱好,相当鲜甜!虫草花红枣冬菇蒸鸡:揭开盖香气扑鼻而来,鸡肉吸收左虫草花及冬菇的香味,而肉质亦保持到嫩滑!象拔蚌:爽脆弹牙,相当鲜甜食完蔬菜仲有粥,底粥吸收左海鲜及肉汁的精华,食落甜到惹口!最后食埋生果甜点,非常满足的一餐!折扣后每人都系二百零蚊,有十一道菜,而且食物质素有保证,服务方面亦做得相当到位,朋友果然冇介绍错,有下次!
前两日就听朋友介绍,佢话喺佐敦文苑街新开左间“私房御约”,主打优质生猛海鲜,喺呢个月新张期内帮衬仲有七五折,非常抵食,叫我必定要去试下! 趁就到父亲节,一家人就提前出去食餐饭啦!