2018-08-15
因为本人好喜欢食生蚝,不过就只食生蚝又好似太单调,所以就揾到一间放题而且可以食生蚝嘅专门店。先讲佢哋嘅爱尔兰生蚝佢哋鲜甜肥美而且好新鲜,唔会有感觉觉得唔新鲜,一定即叫即开。另外佢哋嘅刺身好肥美,而且唔系只有单一类别嘅前身系肥美,而系旧旧都咁肥美,令到我好满足。 我食过咁多间放题专门店都冇一间好似咁肥美嘅刺身!另外佢哋嘅炸物呢唔会太粉而且 而且佢哋每一嚿炸物都可以令到肉质唔会太干。 例如芝麻鸡翼同鸡软骨,佢哋唔会流失好多水份,食落去每一啖都有肉汁保持住, 称得上外脆内嫩。此外佢地有一道食物系我十分推介就系海胆带子, 佢哋嘅海胆好大嚿,而且鲜甜肥美 ,每一啖都好鲜甜,加上海胆令带子由一个平平无奇的配角立刻成为主角。胡椒海虾系一道几值得试嘅泰国菜, 佢哋炒得唔会令个海虾太老。海虾及晒所有汁, 令到有海虾有海鲜味之余而且又胡椒嘅味道。佢哋上菜嘅时间都好快,唔会等得好耐。 而且佢哋嘅环境都好宽阔,不会太窄或者有迫嘅感觉。 要食嘅话就要趁早啦!
蟹子沙律
爱尔兰生蚝