2015-12-14
今晚同朋友一齐食饭,佢介绍左我去间专食生蚝既西餐厅餐厅位于谢斐道,平时比较少行,所以若非佢带路真系唔会知有间咁既西餐原来除左生蚝,都仲有其他小食,pizza,扒类等等的食物可以选择临近圣诞,推出左圣诞menu点完菜后,店员就奉上餐包餐包几软熟,但边位有点硬,不过可以接受叫左几只不同产地既生蚝,生蚝分别来自美国,南非,西班牙生蚝口感各有不同,美国较淡但爽口而西班牙最浓,海水味同蚝味较重,不过夹在中间既南非蚝就最creamy海胆红虾两者都非常新鲜,一定要一整个放哂入口当朋友问我味道如何时,我根本无法开口回答因为浓郁既海胆味同爽口既红虾系口里,两者既鲜味一开口就会被破坏好想再食多件呀!!!巴马火腿生蚝卷又是生蚝!这个生蚝卷的生蚝size较细,旁边既酱汁带微辣,不太合口味而生蚝卷用火腿包住,味道是清新的但蚝味不吸新鲜即开既浓烈,好像是被火腿味盖过,有点失色主食叫左猪扒猪扒厚肉,淋上蕃茄酱,味道带点清新猪扒几腍,唔鞋口,又唔会煮到过熟而在猪扒底下的薯蓉同其他配菜亦唔错通常配菜都系又干又硬,呢度个啲可以食得哂甜品是Banoffee Pie网上十个有九个都推介,当然要试下啦!欣赏甜品少甜,而香蕉又大
原来除左生蚝,都仲有其他小食,pizza,扒类等等的食物可以选择 临近圣诞,推出左圣诞menu 点完菜后,店员就奉上餐包
餐包几软熟,但边位有点硬,不过可以接受 叫左几只不同产地既生蚝,生蚝分别来自美国,南非,西班牙
海胆红虾
当朋友问我味道如何时,我根本无法开口回答
好想再食多件呀!!!
巴马火腿生蚝卷
但蚝味不吸新鲜即开既浓烈,好像是被火腿味盖过,有点失色
主食叫左猪扒
猪扒几腍,唔鞋口,又唔会煮到过熟
而在猪扒底下的薯蓉同其他配菜亦唔错
通常配菜都系又干又硬,呢度个啲可以食得哂
甜品是Banoffee Pie
欣赏甜品少甜,而香蕉又大大旧,可以话系啖啖蕉!
上面个啲蓝莓亦新鲜
最好食既莫过于饼底,几脆,食得出系用消化饼整既!