2022-07-29 55 浏览
#元朗 @greenwaffledinerhk🥵炎炎夏日, 又到减肥的季节! 懒惰的我们, 元朗西铁站直达 #yoho 再去揾食! 落到地下楼层, 朋友推介的餐厅, 提供无糖、无麸、低炭, 低卡路里餐单及生酮饮食! 我们当然唔会放过啦! 餐厅仲标榜所有材料新鲜及自制,严格食材控制及使用原材料, 放心食! 🥩纽西兰草饲肉眼 $208 ~ 除咗10oz肉眼扒, 仲有烟肉、芝士、大啡菇、羽衣甘蓝等! 肉质嫩滑无筋, 满满的肉汁, 肉味香浓无膻味, 赞! 🐖再来烧烤猪肋骨汉煲配薯条 $158 ~ 平常多见系牛肉汉堡、鸡扒汉堡, 猪肋骨较少看见, 当然要试! 我本身喜爱吃猪肋骨, 酱汁不会过多及过酸, 肉质嫩滑,一叉即散! 配菜好多, 入口唔会肥腻! 包亦烤得香脆! 薯条连皮, 条条鲍满, 炸得香脆, 赞! 🥞虽然Pancake有「无面粉」种类,但奈何我已经太饱, 唯有下次再试!
#元朗 @greenwaffledinerhk