Weekend去咗西贡行下,想试下啲特式餐厅,见到呢一间印尼菜,决定试试💖 餐厅用咗木枱櫈,摆得颇宽松,加上布置同挂饰,感觉置身东南亚 🇮🇳 我食咗烤猪颈肉汤粉。猪颈肉软腍,汤粉用咗印尼檬粉,口感类似米粉。汤底系淡咖喱,好香都好入味。小食质素有惊喜,全部都好好食。特别推介盐酥鸡粒同印尼炸虾片。盐酥鸡粒超大份,新鲜炸起热辣辣,鸡肉都腌好够哂味。印尼炸虾片有5-6大块,脆口,就咁食或者点汤都好好食。饮品我饮咗印尼曼特宁滴漏咖啡,咖啡味浓,配上炼奶充满东南亚特色。🍗小食烤猪颈肉 Grilled Porkjowl鸡翼 Chicken wings盐酥鸡粒 Popcorn chicken印尼炸虾片 Krupuk🍲主菜烤猪颈肉汤粉Grilled Pork jowl with noodles白须印尼牛丸粉Bakso Indonesian beer ball noodles☕️饮品印尼曼特宁滴漏咖啡 lndonesian Mandheling dripping coffee柠檬蜜糖 Lemon Honey📍白须旗舰店 西贡湾景街9号地舖

🍗小食
烤猪颈肉 Grilled Porkjowl