2024-09-05
1954 浏览
观塘街坊、附近的打工仔有福了😍观塘日作食堂 早上8:00至11:00提供早餐🥣平日放假既我正好约左观塘返工嘅朋友食早餐!早餐定食有10个选择,最平$48起连埋饮品,无加一服务费,咖啡或者日式玉露茶仲可以无限添饮‼️🤩🤩餐厅地方都好阔落,空间感十足🆙唔会好迫,木系简约风,有休闲舒适的感觉!中间仲有个跳马台,加埋墙上嘅黑板,有少少日系教室嘅感觉😆环境好🉐平时西式all day Breakfast就食得多,今次拣咗日式特选和风早餐,价钱合理,有齐3.6牛乳炒蛋🍳烟肉、芝士肠、田园沙律🥗炸忌廉蟹肉饼、鲜果乳酪、多士半份,份量足够到我当一个brunch食,饱到晏昼都唔使食😛食物方面水准达标,炒蛋好够滑,特别钟意佢有鲜果乳酪,夏天配上西瓜好清新🍉朋友要咗烧汁野菌安格斯牛肉定食,真系有啲似lunch set,仲有枝豆、面豉汤,炒滑蛋,唔讲真系以为自己喺日本食紧早餐🤣牛肉真系炒得几香,加埋啲汁送饭一流😋如果唔够食仲有得额外加配小食,我哋加咗鸡皮饺子,一人一件,都煎得几脆几香口。饮品方面如果你钟意饮斋啡,可以无限添饮,我哋就加左$14拣咗一杯冻焙茶牛奶、一杯冻抹茶牛奶,都唔错,唔会太甜。🔸日作特选和洋风早
🔸日作特选和洋风早餐🍳
🔸烧汁野菌安格斯牛肉、渍物、香葱玉子定食🍱
🔸炸忌廉蟹肉饼
🔸炸鸡皮饺子
🔸冻抹茶牛奶、冻焙茶牛奶
📍#日作食堂 (#观塘美食)
#观塘 鸿图道63-65号鸿运工业大厦地下A号舖