2024-10-13
✔️呢间系屯门红桥嘅餐厅,平时经过都有留意到,门面陈列咗好多唔同嘅酒类,不过我对酒呢家嘢唔了解,亦兴趣不大,所以一直无帮衬。今日经过就试下佢嘅午餐。一入门,就发现里面酒架上都摆满咗各式各样嘅酒品,气氛唔错,但座位唔多,人多应该要订位了,整体都算干净企理,服务态度都好好。我叫咗一个1️⃣自制肥牛丼饭,等咗一阵之后,侍应话要等多约15分钟,因为啱啱开门饭未煮好。反正我唔赶时间,就决定继续等。不过从另一个角度嚟睇,证明咗饭系新鲜煮出嚟,都系好事。等咗大约半个钟,牛肉饭终于上枱,除咗主菜,仲有一碗2️⃣面豉汤同一碟仔3️⃣螺肉。面豉汤里面仲有只蚬仔,味道唔错,亦好够热,螺肉都好味,至于牛肉饭,食得出是用心之作,食材好新鲜。不过分量就唔多够,我食哂成个餐都唔够饱。自制肥牛丼饭68蚊,另外跟餐叫饮品可减10蚊,但我发觉饮品价钱都唔平,所以都系等食完出去买😁。最后,师傅话因为我等得耐,所以免收加一。👍