2017-12-09
闲时钟意到九龙城食野, 商场停车场又方便又平.好耐无食泰国野, 既然黎到就是但选一间, 唔想食太出名果D, 所以拣左呢间小店, 亚泰厨房空间唔算好大, 不过坐得舒服, 而且有卡位, 感觉都唔会太迫.要左个串烧拼盘, 猪牛鸡各2串, 一上枱好有炭烧味, 唔会烧到太㶶, 好香好惹味.条条都啖啖肉, 无咩肥膏位. 肉质软腍, 口感够滑, 但唔会太干, 有肉汁. 觉得唔够味可以点沙爹酱, 沙爹酱带点花生味, 唔觉辣, 不过个人觉得就咁食都好好味.仲有菠萝炒饭, 足料满满. 青口, 鱿鱼, 虾都好弹牙新鲜, 炒饭干身一粒粒, 加埋菠萝一齐食好开胃, 唔会感觉好饱, 而且肉松唔会太少.泰式特饮都好多选拣, 菠萝沙冰唔会太甜, 味道刚好, 沙冰够均无一粒粒细冰, 菠萝味清甜解喝.小店好多街坊帮趁, 店员服务亲切, 下次同多D FD黎可以食多几样.