2018-07-11 39 浏览
今晚去将军澳探访朋友新居,之后一齐系附近揾食。有唔少新楼盘,开左唔少新食肆。揾揾下。比依间彩兴嘅招牌家乡鸭煲兼火锅吸引左。平时就食得鸡煲多,鸭就真系少有,而且仲好特别地系用个黑镬黎打边炉。落完order,大大碟炆好嘅鸭肉就上枱。之后会有店员帮你落镬炒热佢,睇睇啲鸭嘅色泽,就知道好入味,食落果然无失望,肉质唔会鞋,味道好好!除左鸭肉外,啲配菜例如萝卜,芹菜都好入味,比我扫哂✌🏻之后就会再加上汤去打边炉,有左啲鸭汁味,够哂香,豉油都唔使点。拣左几款手工做嘅配料,全部都有质素。依个响铃有咩特别?!特别在系即炸芝士响铃,第一次试有芝士嘅。出其地夹。索左啲汤好好味。依个系手打酱爆四色丸。每粒食落都有惊喜,咬落去都有不同酱爆嘅馅,手工做口感都唔同啲。依个自家制韮菜饺。系朋友最爱。总共有八粒。每粒都大大粒,好多馅,食到好新鲜嘅韮菜。好味道。手切脆𩾃片。切得厚薄平均。非常新鲜大大块,用料有质素。菜都要介绍?!因为见到啲菜真系有逐棵洗过先比客人食用,值得一赞。柚子茶就正常水准,唔会淡而无味。成餐都好满足,食得出用心做食物,亦用心拣新鲜嘅食材。虽然餐厅嘅位置唔显眼,但都值得一黎,呀经理仲介绍话黎紧做$1汤
今晚去将军澳探访朋友新居,之后一齐系附近揾食。
有唔少新楼盘,开左唔少新食肆。
揾揾下。比依间彩兴嘅招牌家乡鸭煲兼火锅吸引左。
落完order,大大碟炆好嘅鸭肉就上枱。

之后会有店员帮你落镬炒热佢,
睇睇啲鸭嘅色泽,就知道好入味,
食落果然无失望,肉质唔会鞋,味道好好!
除左鸭肉外,啲配菜例如萝卜,芹菜都好入味,比我扫哂✌🏻
拣左几款手工做嘅配料,全部都有质素。

依个响铃有咩特别?!
特别在系即炸芝士响铃,第一次试有芝士嘅。
出其地夹。索左啲汤好好味。

依个自家制韮菜饺。系朋友最爱。总共有八粒。
每粒都大大粒,好多馅,食到好新鲜嘅韮菜。好味道。
手切脆𩾃片。切得厚薄平均。非常新鲜大大块,用料有质素。

柚子茶就正常水准,唔会淡而无味。

成餐都好满足,食得出用心做食物,亦用心拣新鲜嘅食材。
虽然餐厅嘅位置唔显眼,但都值得一黎,
呀经理仲介绍话黎紧做$1汤底优惠。又质素又有优惠。要同朋友再食过先得。