2021-01-27
这天来到上环永乐街, 难得放假约了朋友吃意大利菜。 餐厅楼底够高,空间感十足, 装修古典优雅, 感觉好舒服。提供lunch menu ,单点主菜on top 加$88 也包括沙律,汤,饮品及甜品。👍👍香煎鹅肝伴红酒烩梨鹅肝煎得啱啱好, 表面煎得少许焦脆, 醋汁带出鹅肝嘅甘香, 入口溶化, 这款头盘永远都令人心动~ 伴菜红酒烩梨, 酒味也是恰到好处, 还有梨肉的香甜, 有助中和油腻感。这个南瓜汤香浓幼滑蒜蓉包焗得香脆黄金蟹肉意大利饭端上台已经闻到蟹肉嘅香气, 意大利饭质感烟韧, 最喜欢粗鞋嘅谷粒感觉, 吸满蟹肉的精华, 一啖接一啖越吃越上瘾,份量也是啱啱好, 放上紫菜碎也有画龙点睛嘅效果。烧美国顶级安格斯西冷扒很满意这道牛扒~ 估唔到烤得差不多全熟的 安格斯西冷可以如此美味, 散发出炭香味, 只是简单放上海盐胡椒😋。一啲都唔干, 咬落甚为juicy! 而且肉味好浓, 还有牛油香气! 带有少许筋位,脂肪最为美味!👍👍伴菜也制作认真, 烤过嘅啡菇味道特别浓郁,还有bb露笋,意大利茄, 烤薯仔软腍。可蘸秘制烧汁, 加入洋葱红酒调配 ,令西冷味道提升! 这份西冷扒是值得推介。😎👍👍Screwd
香煎鹅肝伴红酒烩梨
这个南瓜汤香浓幼滑
蒜蓉包焗得香脆
黄金蟹肉意大利饭
烧美国顶级安格斯西冷扒
Screwdriver
满意嘅cocktail, vodka 份量好轻手~ 混合鲜橙汁,够fresh 够chill, 好适合女士。
好标准嘅fruit punch 味, 应有嘅果味都齐!
朱古力布朗尼配云呢拿雪糕
摆盘好靓,😍好有艺术感。Brownie 刚焗起, 衬热食系超美味, 朱古力味浓郁满泻, 👍👍 外皮焗得脆身, 里面够软熟, 又有粒粒朱古力,果仁,口感丰富。 衬托住冰冻嘅云呢拿雪糕 ,一冻一暖就是这款甜品的最高境界!
每款菜式精心制作, 由头盘,主菜到甜品都带来味觉嘅享受, 即使系日光白白, 都要带朋友嚟撑吓枱脚,支持一吓~
外卖自取有七折,上饮食平台主餐牌堂食也有折扣,服务也非常专业, 美味抵食之选。😍😋