台式珍奶系列入面呢款黑糖波霸厚鲜奶可以为表表姐,小妹特别钟爱黑糖系列,不过唔系间间都可以做到令我有一试再试既冲动,有d会煮到珍珠过晒龙,珍珠变到一旧旧,甜味变成苦涩,口感异常难受呕心!路过等网购交收见到屯门开左老虎糖就入去买黎试试,睇下有无系台湾饮既咁正,可能时间比较早,排队人龙尚可接受,杯奶一到手,当然第一时间先审视下以黑糖构图成虎纹而命名既外观,是否名符其实,果然纹理随著冰块摆动出不同形态,一个字「妙」!攞上手就知道珍珠系新鲜煮,因为仲系暖既!然后摇几下再插入饮管,大大啖啜一口,刚刚好既焦糖味混合鲜奶,加埋Q弹珍珠,简直系绝配!其实都无咩可以批评,唯一要评既系…如果可以大杯d就好喇(伸利:太好味我一口气就饮完!感觉好似太细杯😋😋)
2019-06-14
等候时间
10 分钟 (外卖自取)