2021-07-17 439 浏览
🧋大熱天時真係要飲多啲水🫖,我就少飲水🫖,一見到有野飲店🧋就會買嚟飲,而家周圍都會有啲飲品店,今次就試試(老虎堂專門店)啦S#口渴口乾🗣先飲水或野就太遲啦......波霸鮮奶🧋:波霸🧋....其實都係一個形容詞,所以可以不理🤣來一個評論先🙇‍♂️:波霸甜到恰到好處,因為奶唔會有甜美,簡直天作之合,無得輸。☂️以上為個人意見☂️(意見分歧者煩請見諒)🙇‍♂️所以如果10星為滿分一定係9星
S#口渴口乾🗣先飲水或野就太遲啦......
波霸鮮奶🧋:
波霸🧋....其實都係一個形容詞,所以可以不理🤣
☂️以上為個人意見☂️(意見分歧者煩請見諒)🙇‍♂️
所以如果10星為滿分一定係9星
波霸鮮奶
波霸鮮奶
2021-02-22 282 浏览
飲過好多次 今次又口痕 試下新野 其實一直都覺得佢既signature好甜 又唔可以減糖 飲落好有罪惡感 好似就黎要爆標咁 今次試芋頭小芋圓厚鮮奶 $38 幾貴架 叫左少冰 入面有芋圓同芋頭 幾正 口感豐富 不過都係無得減糖 算啦 order左就試下 個芋泥就係佢甜既所在喇 芋泥夠香 但都係好甜😂 其實係我食唔到咁甜既口味既野姐 其實以手搖飲品黎講 佢既產品算唔錯 今次呢杯佢問我想用蓋定係密封 我相信用蓋好d 因為佢面頭有層奶蓋既野 不過我要去追車 驚倒到成身都係 所以都係密封

2021-01-31 178 浏览
全家都喜歡飲珍珠奶茶!老虎堂次次都鐘情 黑糖波霸厚鮮奶(含奶相)珍珠Q彈,黑糖好香,鮮奶夠多,加上奶㜀便更加滑,正!另外試左綠茶拿鐵,好清,選了少甜,奶㜀增加口感更滑
全家都喜歡飲珍珠奶茶!

老虎堂次次都鐘情 黑糖波霸厚鮮奶(含奶相)
珍珠Q彈,黑糖好香,鮮奶夠多,加上奶㜀便更加滑,正!

另外試左綠茶拿鐵,好清,選了少甜,奶㜀增加口感更滑
2020-09-25 282 浏览
是日同同事入左黎屯門食野,食完行下街hea下,最後黎到老虎堂買埋野飲就走了,呢度個黑糖真係幾好飲。下午時段不算人多,等兩個就有得飲了。叫左芝士黑糖波霸鮮奶同綠茶厚拿鐵,拿鐵要了半冰半糖。黑糖珍奶加上芝士奶蓋真係無敵好飲!!黑糖香甜,珍珠有咬口,啲珠仲好有黑糖香添。奶香滑,總知成杯野就係好好飲!同事杯奶綠都好香甜,黑糖味超強,強到蓋過茶味,哈哈,都幾好飲㗎。人少左品質管理好左,珍珠好香黑糖味又有咬口,之前煮到淋晒黏埋一對。
下午時段不算人多,等兩個就有得飲了。
叫左芝士黑糖波霸鮮奶同綠茶厚拿鐵,拿鐵要了半冰半糖。

2020-09-04
等候时间
5 分钟 (堂食)
喺澳洲我就聽得多黑糖珍珠奶茶有幾好飲😭😭又要見到好多好多靚相🥺🥺真係羨慕妒忌恨😖 等咗咁多年🙆🏻‍♀️仲唔比我返到黎試吓!咁我就唔知道邊一間比較好飲 但行過呢一間見到係寫黑糖專門店 😍一問之下男朋友話以前好多好多人排隊㗎所以我就即刻買咗杯試😋😋😋咁本身我自己飲珍珠奶茶都係走甜 所以我都唔敢叫兩杯 叫咗一杯同男朋友兩份share🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙈 黑糖珍珠奶茶雖然都係比較甜 但係黑糖嗰種甜係可以接受 我自己係唔係好鍾意普通糖水個種甜味 奶味好香好濃👍🏻👍🏻不過我見到佢招牌係黑糖珍珠鮮奶 下次又捉男朋友同我試吓先😋😋
等咗咁多年🙆🏻‍♀️仲唔比我返到黎試吓!
黑糖珍珠奶茶
2020-08-27 100 浏览
老虎堂成日都飲黑糖波霸珍珠鮮奶今日搞搞新意思試吓佢嘅拿鐵系列估唔到有驚喜喎感覺好清新而且揀咗小糖少冰人落去好清新,加左奶霜更加柔滑多咗個新選擇好開心,下次會繼續想試吓其他嘢先
老虎堂成日都飲黑糖波霸珍珠鮮奶
今日搞搞新意思試吓佢嘅拿鐵系列
估唔到有驚喜喎
感覺好清新而且揀咗小糖少冰人落去好清新,加左奶霜更加柔滑

多咗個新選擇好開心,下次會繼續想試吓其他嘢先

2020-06-30 130 浏览
老虎糖一向都很喜歡喝他的黑糖珍珠鮮奶比類似嘅飲品真係比較出色用純鮮奶就加黑糖,冇其他任何添加感覺比較健康今日試吓佢嘅烏龍茶latte 效果又好好喎比較清唔會太甜以後又多一款飲品選舉
老虎糖一向都很喜歡喝他的黑糖珍珠鮮奶

2020-06-09 84 浏览
珍珠奶茶不嬲都很喜歡這間老虎堂算是我飲過比較喜歡的因為黑糖唔會太甜,而且用上鮮奶製造,感覺健康啲奶香突出啲規定冰飲唔可以減糖減冰事實上呢個搭配比例又真係很好喎!
珍珠奶茶不嬲都很喜歡
這間老虎堂算是我飲過比較喜歡的
因為黑糖唔會太甜,而且用上鮮奶製造,感覺健康
啲奶香突出啲
規定冰飲唔可以減糖減冰
事實上呢個搭配比例又真係很好喎!
2020-05-22 109 浏览
一向都好喜歡飲珍珠奶茶!但係其實好多店都用奶粉沖,吾係特別健康所以特別喜歡飲呢間老虎堂因為係鮮奶系列見佢即刻用鮮奶沖出嚟啦黑糖又唔會太甜 雖然都係肥 但係感覺健康啲啦
一向都好喜歡飲珍珠奶茶!
但係其實好多店都用奶粉沖,吾係特別健康
所以特別喜歡飲呢間老虎堂因為係鮮奶系列
見佢即刻用鮮奶沖出嚟啦
黑糖又唔會太甜 雖然都係肥 但係感覺健康啲啦
2020-03-29 147 浏览
V city 老虎堂之請剛剛開排隊排成個鐘,由於疫情關係都唔需要再排隊啦😅黑糖波霸厚鮮奶真係好飲,可能我飲開少甜,覺得稍為甜左少少,有冇得小冰少甜🤨不過綜觀來講都係好飲嘅$30正常價拉,份量都得ok ,下次叫網上外賣平台 同屋企一齊嘆🥰

2020-02-05 132 浏览
近排呢間位於屯門vcity嘅過江龍老虎堂越黎越少人排隊,只有兩三個人排隊👫見人少少,買翻杯黎飲飲,今次買左呢度嘅招牌黑糖波霸鮮奶招牌黑糖波霸鮮奶($30)_次次黎到老虎堂,我只會嗌呢款手搖茶,因為真係超好飲😋😋我飲過甘多間嘅珍珠奶茶店鋪,呢間嘅珍珠煙韌度我覺得係最fit(其實呢樣好主觀,因為我女朋友覺得太過煙韌)同埋,呢度嘅珍珠有甜味,可能撈左入黑糖裡面,再筆入鮮奶度,所以珍珠嘅甜味入味d👍同埋距個鮮奶都好好飲,奶味都好夠濃😋可惜,我覺得價錢就偏貴,因為佢本黎就係中size,再加上裡面都好多冰,實際分量其實唔多,但要$30一杯,定價有d高🤔

2019-09-25 181 浏览
第二次買呢啲黑糖珍珠鮮奶飲今次呢間叫做比較出名老虎紋係佢哋嘅招牌可能因為黑糖嘅熱潮已經減退左啦同埋分店都開咗好多間而家唔使排隊已經買到波霸厚鮮奶(奶霜)點解係波霸呢$30一杯Size細過平時飲嘅珍珠奶茶少少外觀係幾靚用嚟打卡唔錯不過你問我似虎紋我就覺得似雲石多啲服務員話要搖十五下先至可以飲鮮奶嘅甜度多冰同小冰都冇得揀一杯嘢飲最少佔咗一半係冰夏天唔使驚佢唔夠凍珍珠嘅黑糖味都幾重不過就芋圓咁彈牙鮮奶就係正常鮮奶嘅味個人覺得甜左少少不過甜度都係冇得揀
第二次買呢啲黑糖珍珠鮮奶飲
今次呢間叫做比較出名

老虎紋係佢哋嘅招牌

可能因為黑糖嘅熱潮已經減退左啦
同埋分店都開咗好多間
而家唔使排隊已經買到

波霸厚鮮奶(奶霜)
點解係波霸呢

個人覺得甜左少少
不過甜度都係冇得揀
2019-09-22
等候时间
5 分钟 (堂食)
$30 (其他)
2019-09-25 92 浏览
經過老虎堂見佢唔使排隊,又有衝動想飲翻杯啦~平時飲得多奶茶,今次買左期間限定嘅黑糖朱古力($38),朱古力上面有一大堆cream,同埋朱古力醬,雖然甜但係吾膩,再配上波覇,口感一流呀!

經過老虎堂見佢唔使排隊,又有衝動想飲翻杯啦~
2019-09-06 80 浏览
老虎糖既虎虎生風係我飲過最好飲嘅珍珠奶茶,價錢合理,好味,有大細珍珠混合在內,口感唔錯!平日買最好唔洗等好耐,週末等候時間比較長通常超過一個鐘,但每次經過我都會買
老虎糖既虎虎生風係我飲過最好飲嘅珍珠奶茶,價錢合理,好味
,有大細珍珠混合在內,口感唔錯!
2019-07-28 107 浏览
The reason I like Tiger Sugar the most out of all the Taiwanese drinks is due to its rich texture without being too sweet. Despite they should have a fixed formula, the drink I got this time was definitely too sweet. This put me off a little as the reason I choose them is due to it being not too sweet. It is still rich and the swirling pattern is still pretty but if they don't do anything about the sweetness, I may not try it again.
2019-07-08
等候时间
5 分钟 (外卖自取)