餐厅: 米拉
资讯:

2016-01-17 417 浏览
又到夜晚要听讲座的日子,最困难并唔系要拖住累透既身躯上课而唔训著,而系要揾食!观塘食肆林立,但想快靓正又有新意就好似少见啲,心想不如到东广场逛一逛,因为近年东广场食肆小店百花齐放,想必不至于空手而回。穿过观塘广场入东广场,正望就已经系米拉,虽然带住寻宝心态应该行多几间,但眼见米拉几合眼缘就放手一搏,好彩无搏错 餐厅感觉主打外卖,门口放三张折台,只可坐6人左右。外卖app方便落单,睇黎下午茶又多一个好选择。 食物多元化,台式港式美式任君选择,老板见我有选择困难症,叫我试试水牛芝士牛肉包,女朋友就叫左厚吐司加花枝丸。 翻转餐牌有良心宣言 打开包装,好似唔多吸引,但其实内涵先系最重要! 老板话我两个人,今日卖大包有双份芝士攞上手已经知道面包非池中物,质感松软又不失弹性,香、味俱全,味道偏酸。老板话自己试左好多种面包最后先拣到呢个本地供应商,隔离台客都对面包赞不绝口。牛肉同焦糖化洋葱,香甜软烂,加上溶化晒既芝士同芥末做酱汁,酱汁咸味平衡味道,而且十分惹味!仲食到有淡淡孜然香。花枝丸又系米拉诚意之作,沾上稀释蜜糖,甜甜的,据说花枝丸又系老板食到呕先拣到黎卖。 厚多士可拣

餐厅感觉主打外卖,门口放三张折台,只可坐6人左右。
外卖app方便落单,睇黎下午茶又多一个好选择。

翻转餐牌有良心宣言
费城芝士牛肉包

打开包装,好似唔多吸引,但其实内涵先系最重要!
费城芝士牛肉包
老板话我两个人,今日卖大包有双份芝士

花枝丸
台式厚吐司
厚多士可拣咖央或花生酱,今次选了咖央,面包同样系本地新鲜面包。

望落有少少似柠蜜脆脆,食落有咖央味仲有股蛋香味添。
薄荷朱古力
最后来杯薄荷朱古力,味道有点像我最喜爱的那种朱古力片,甜度适中,比起在其他地方喝到的更为出色,香味更加自然。

小店确实做到大公司难以兼顾的人情味,当时时间尚早只有两台客,老板不时同客人聊天问意见,而且同不少外卖客非常熟稔。

享受完满足既晚餐后,埋单两个人差不多$80,我同老板讲左声再见,便出发上课去,边行边谂几时再去米拉
2016-01-14
花枝丸