2019-06-22 1813 浏览
星期六晚揾地方食饭,虾子饼提议去呢度食汉堡包,佢话平时晏昼都有同同事食,觉得整得好好,叫我一定要试吓。大概7:15就到达,铺头细细,只能够容纳8至10个人。等咗大概5分钟就有位。叫咗个软壳蟹香草扁意粉,一个南瓜汤,仲有个安格斯牛肉汉堡。先讲个意粉,味道唔错,软硬程度来讲可能系鬼佬心目中会林左少少,但我觉得都OK。软壳蟹炸之后感觉上仲有好多汁。可能我一向比较细食,啲酱汁比较多油,所以只系食咗大半,其他嘅就俾咗虾子饼。个安格斯牛肉汉堡好香,面包好明显用心toast 过,牛肉味道都唔错,都几juicy。个人喜好要再加多啲酱汁南瓜汤就一般啦,可能因为我不嬲都唔太钟意南瓜。讲到服务,店员都好有礼貌,而且好细心。见我哋两个人,仲帮我地将个汉堡包切开咗一半。香港仔嘢嘅餐厅类型一向好少,都系中餐多,鬼佬野更加少之有少,难得有间汉堡包/意粉,仲做得咁有心机,下次再嚟一定要试吓个龙趸汉堡包。

南瓜汤就一般啦,可能因为我不嬲都唔太钟意南瓜。

安格斯牛肉汉堡
南瓜汤