2023-05-27
鱻匠《筲箕湾筲箕湾东大街54-60号东强大厦地下7号舖》有时唔知食咩好,openrice又太多选择,拣新餐厅就啱,起码唔使选择咁困难,筲箕湾新既日本小店,地点非常之方便地铁站B2出口,一出之后向后行30步左右就到,喺士多仔隔离。餐厅装修非常干净,一入到去长条型嘅设计,水泥设计,日式木枱,职员(maybe老板)非常有礼貌,灿烂嘅笑容,俾我哋自己拣位坐,QR code落单,有好多好细心嘅位,见佢个木杯同厕纸盒都印咗自己logo,可见用心。寿司,平价到中价都有,丼饭都几抵食,仲有剌身炸物手卷同甜品。我地散叫咗嘅寿司摆盘精美,吞拿鱼拖罗三文鱼军舰,衬返颜色咁摆,精心的摆盘和装饰,未食都已经可以有视觉上的享受。食物质素不错,拖罗未至于入口即溶,但价钱吸引,好抵食。另外同职员( maybe老板)倾开,小店坚持使用每日新鲜的食材,每日都会有来货,确保食材的新鲜度和品质。另外每期都会有唔同新鲜时令鱼嘅配搭,创意新菜式,包保唔会嫌。除咗寿司刺身,另外叫炸虾同炸墨鱼咀,外脆内热,新鲜炸起,香脆无比。仲有埋甜品,满足嘅一餐。平日一至五仲有lunch set 或者下午茶,$50、$60已经有交易,不错嘅选择。
《筲箕湾筲箕湾东大街54-60号东强大厦地下7号舖》
另外同职员( maybe老板)倾开,小店坚持
平日一至五仲有lunch set 或者下午茶,$50、$60已经有交易,不错嘅选择。筲箕湾新选择,用心制作之寿司小店子。而家接收紧会员,店内消费或外卖即可登记成为会员攞$500 优惠卷。