2017-11-26
响湾仔返咗工咁耐,都唔知原来有呢间cafe , 今次好彩同事带我来试一下。餐厅唔太多座位,下午两点半嚟到唔算太多人,坐响度有一种闲情逸致嘅感觉。午餐选择唔算多,但响湾仔来讲一点都唔贵。点左一个午餐,入面会跟餐汤同餐饮。今日嘅餐汤系忌廉杂菌蚬汤。材料十分充足!入面有薯仔同埋蚬肉,汤底又浓又杰!好好饮!忌廉汤入面渗出阵阵蚬肉嘅鲜味!主菜要咗牛肝菌意粉,芝士味十足!杂菌亦都份量好多!意粉够Al Dente!! 条条意粉都挂住忌廉汁!仲有少少黑椒,食落更加香口!嘉义$28要咗一份烟三文鱼,卷到成朵花咁好靓!食落味道亦都唔错。我哋仲散叫咗一份鹅肝安格斯牛肉汉堡!估唔到份量亦都好大好多!汉堡牛扒好juicy!! 入面嘅鹅肝亦都煎得好香!油分充足!令到整个汉堡包亦都好香!薯条用上粗身薯条,外脆内软。餐饮要左水蜜桃梳打同埋草莓梳打,梳打水用咗泰国大象梳打水,好够气!不太甜!原来湾仔都有一间宁静而且悠闲嘅Cafe!食物质素又大又唔错!下次一定来试吓其他嘢!
午餐选择唔算多,但响湾仔来讲一点都唔贵。
仲有少少黑椒,食落更加香口!